İstiklal Harbi'nin benzeri mi?

01 Kasım 2019 Cuma

AKP Reisi Umumisi, Reisi Cumhur ve “Külliye’nin Sultanı”, Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında dedi. 

Aman ne büyük özenti bu?

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da sıfırdan başlayıp cumhurun - halkın temsilcilerini TBMM’de toplayıp yoksulluk içindeki Türkiye’nin dört bir yanını işgal eden “yedi düvele” karşı “İstiklal Savaşı”nı kazandıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu.

Affedersiniz neresi benziyor?


Anayasanın 103. maddesine “...Üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma büyük Türk milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine ant içerim” dediğinde acaba tek ayak üzerinde mi ant içmişti?

Cumhurbaşkanlığı’nca Cumhuriyet Bayramı kabul töreni bu yıl Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi. 5 bin kişi ve tüm gazetelerin genel yayın yönetmenleri davet edilmişti.

Ancak “Cumhuriyet Bayramı’na” aynı addaki “Cumhuriyet gazetesi” davet edilmemişti! Ufak bir anımsatma!

Bu gazete “Yeni Gün” adıyla yayımlanırken “İstiklal Savaşı’nı” destekleyen ilk gazete olmuştu. Bu nedenle Atatürk, “Türkiye Cumhuriyeti’ni” kurduktan yaklaşık 6 ay sonra, 7 Mayıs 1924’te bu gazeteye “Cumhuriyet” adını vermişti...

O gün ilk sayıda gazetenin kurucusu Yunus Nadi Abalıoğlu’nun “İsim Babası Atatürk” ile söyleşisi yer almıştı. 96 yıl sonra nereden nereye?

ABD’nin de ‘Damat Paşası’ var!

ABD Özel Kuvvetleri’nin düzenlediği baskında “Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD)” terör örgütünün başı Ebubekir el Bağdadi’nin intiharını daha iyi algılamak için 11 Eylül 2011’de ABD’nin başkenti ile Nev York’ta 2 bin 977 kişinin öldüğü ve yaklaşık 6 bin kişinin yaralandığını terör olayını anımsayalım.

2011’deki o olayı Afganistan kökenli “El Kaide” adlı “İslami terör örgütü” düzenlemişti. ABD ekonomisinin uğradığı maddi zarar 120 milyar doların üzerinde ve Nev York’un altyapısında yarattığı maddi hasar ise 60 milyar dolardan fazla idi!

Dünyanın en büyük terör olayı olan 11 Eylül, “dünyanın değiştiği gün” olarak tarihe geçerken, başta ABD olmak üzere, bütün Hıristiyan ülkelerde “İslam düşmanlığını” yaratmıştı...


IŞİD’in temeli de 1999’da Afganistan’da atılmıştı. Kurucusu Ürdün’den Afganistan’a göçen Ebu Musab el Zerkavi idi...

IŞİD ile mücadelede, 11 Eylül’ün yarattığı “İslam düşmanlığı” nedeniyle, başrolde ABD var. IŞİD karargâhı Irak, Suriye’de PKK uzantısı YPG ve PYD’nin gölgesindedir. “İslam Halifeliğini kurma amaçlı” terör eylemleri ile bu ülkelerdeki yerel yönetimleri ve ABD varlıklarını hedef almakta. Zaman zaman da Türkiye’de boy gösteriyorlarsa da Sultan yönetimi IŞİD’i fazla ciddiye almıyor...


Türkiye, Irak ve Suriye’deki PKK-YPG-PYD terör eylemlerini ABD ve öteki Hıristiyan ülkeler IŞİD’e karşı gösterdikleri hassasiyeti gösteriyorlar mı? Hayır! Neden?

PKK’nin hedefi nedir? Diyarbakır başkentli ve Irak ile Suriye’nin kuzeyinde, Akdeniz’e de ulaşacak bağımsız bir Kürt devletidir. Bu oluşum en çok kimin işine gelir ve destekler? Elbette İsrail’in... Çünkü kuzeyindeki İslam ülkeleri içten bölünerek zayıflarlar ve Kürt devleti bu koridorla bu ülkelere “Demokles’in kılıcı” rolünü oynar.

Ayrıca ABD, Suriye’nin doğusundaki petrol yataklarının işletimini de ele geçirir. Bu terör olaylarından önce bu yörede günde 400 bin varil, şimdilerde ancak 40 bin petrol ve doğalgaz üretilebiliyor.

Yörede 2.5 milyar varillik petrol ve 240 milyar m3 doğalgaz kaynağı olduğu saptandı. Terör öncesi akaryakıt ihracatı, devlet gelirlerinin yüzde 20’sini karşılıyordu.


Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoyku, PKK-YPG yapılanmasının Türkiye ile öngörülen 30 km’lik sınır alanından çekildiğini açıkladı. Suriye’deki Rus üssü komutanı General Yuriy Borenkov’un açıklaması ise şöyleydi:

“23 Ekim’den bu yana geçen 150 saatte, Türkiye sınırından 68 Kürt birliği çekilmiştir. Bölgeyi terk eden silahlı kişi sayısı 34 bin olmuştur. 30 kilometrelik bölgeden uzaklaştırılan ağır silah sayısı ise 3 bin civarındadır!” 

Peki ABD, denetimi altındaki bu alanda ne kadar silah toplamıştır, bu silahları ne yapacaktır? PKK-YPG ve PYD’yi terörden uzaklaştırabilecek mi? Sanmıyorum! Neden mi?

Damat Paşa ve Trump

ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka ile evli Yahudi damadı ve yüksek düzeydeki Başdanışmanı Jared Corey Kushner, Kudüs’e taşınan ABD Büyükelçiliği açılışını eşiyle zevkle izlerken İsrail askerleri 41 Filistinliyi katledip 1700’den fazlasını yaralamışlardı...


Birkaç gün önce Ankara’ya gelen Rus askeri yetkilileri ile Genelkurmay’da iki gün üst üste toplantılar yapıldı. Bu toplantılarda Soçi Mutabakatı’nın nasıl denetleneceği, ortak devriyelerin hareketi, ağır silahların, tahkimatlarının nasıl imha edileceği gibi konular görüşüldü...

Rusya’ya karşı kurulan “Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’nün (KAAÖ-NATO)” üyeleri ABD ve Almanya, saldırılara karşı savunma yapan öteki üye Türkiye’nin örgütten çıkarılmasını ve de “yaptırımların” uygulanmasını konuşuyorlar!

ABD Temsilciler Meclisi, Türkiye’ye çeşitli askeri ve ekonomik yaptırımları öngören tasarıyı kabul etti.

Nereden, nereye?

Bu arada bu karışık ortamı fırsat bilen Ermeni lobisi de “Soykırım Tasarısını” ABD Kongresi’nin gündemine taşıdı!



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları