Cüneyt Arcayürek

Dünyada Tek Ülke!..

18 Aralık 2014 Perşembe

 Türkiye coğrafyası Batı’nın elini kolunu bağlamasa, haklı eleştirilere bu denli tahammül edemeyen bir adamın yönetimindeki bu ülkeyi çırılçıplak uluslararası areneda sokak ortasında bırakıverirler.
Avrupa Birliği, Avrupa Parlamentosu, ABD; Bay RTE ile tepeden direktifleriyle Pensilvanya’yı mutlaka cezaevine tıkma takıntısıyla son 14 Aralık operasyonlarını aynı kaba koyuyor ve bu amaçla hukuk davası adı atında bal gibi basın özgürlüğüne de yeni bir darbe vurmayı yeğlediğini söylüyorlar.
İçerideki eleştirileri fırsat buldu mu içeriye tıkan cumhurun başkanı mıdır, asıl başbakan mıdır nedir ve artık ne değildir diye tartışılan Bay RTE, AB’ye, Türkiye’yi üye yapsanız da yapmasanız da umurumda değil, diye yanıt veriyor.

***

Bu söylemleriyle babasının çiftliği gibi yönettiği bu ülkenin gelecekle bağlantılı yararları ile oynuyor ama...
...arkasında rüşvetten yolsuzluğa, ne olursa olsun; uydurma bir diktatör, tek adamın peşine takılmış, onca rezaletleri güya demokrasiyi koruyormuş gibi, oysa sırf bu adamı koruyacağım diye onaylayan...
...gerçeklere arkasını dönen bir parti grubu oldukça...
...dünyanın gördüğü en büyük rüşvet ve yolsuzluk olaylarının daha katmerlisini yaşar bu ülke!

***

Hadi diyelim ki Batı, coğrafi önemli konumu nedeniyle bu rezaletleri, Bay RTE’nin AB kriterlerine ters düşen davranış ve uygulamalarını sineye çekiyor. Ama neden, sen gidene dek yeter be, AB’ye tam üye olma, bizim de umurumuzda değil, demiyor?
Bu coğrafi durumdan yararlanarak kendine güvenen Bay RTE, peki neden ikide bir AB üyeliği umurunda değil diyor ama Avrupa Birliği’ne üye olmak istemediğini açıklayamıyor?
O bir Kasımpaşalı, sırası geldi mi heyyt var mı bana yan bakan diyebilir oysa.

***

MHP lideri Bahçeli’nin, Gülen’e en az 10 yıl birlikte oldukları RTE ile yaşadıklarını açıklama çağrısına katılmamak olanaksız.
Zira RTE, durmadan Gülen’i suçluyor ama velakin Pensilvanya’nın, bu ne oldukları kanıtlanmayan suçlamaları yanıtlamaması, suçlamaları sanki kabullenmiş gibi bir sonuç doğuruyor.
Örneğin şu Tahşiyeciler sorunu.
Gülen cemaatinin suçlamalarla ilgisi nedir? Bazı bilgi kırıntıları dışında fazla bilinmiyor.

***

Gülen konuşursa adeta birlikte yönettikleri koalisyon ortağı olan cemaatin hiç değilse tanık olduğu rezaletler açığa çıkabilir.
Yoksa Gülen kimi uygulamalarda ortak sorumluluğunun ortaya çıkmasından mı kaygılanıyor?
Bu ülkede çoğu zaman yönetenlerin yediği haltlar örtbas edildi.
Şimdi de AKP Grubu, hatta susarak Gülen; RTE’nin 12 yıllık başbakanlığı döneminde olup biten, açığa çıkan rezaletlerin üstünün örtülme-sine alet oluyorlar.
Portekiz’de bir başbakan, Tayland’da müstakbel kraliçe adayı, üstelik ailesinin karıştığı yolsuzluklar nedeniyle istifa ediyor.
Bizimkinin oğluna, evinde olan milyonlarca Avro, doları say ve kardeşinle gönderdiğim adreslere gönder diye telefon emri verdiği kanıtlanıyor. Dört bakanın rüşvet olaylarına karıştığı sokağın dilinde.
O sarayında, destekleyen AKP Grubu evinde, açıklanan skandallar umurlarında değil, hepsi muhalefetin uydurması diyerek huzur içinde oturuyorlar.

***

Bu denli yalancılığın, ikiyüzlülüğün oya dönüştüğü, yalancılığın, rüşvetin, yolsuzluğun iktidar olduğu dünyada...
...kuşku yok tek ülke Türkiyemizdir!



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Viraj ustası 10 Mayıs 2015
Ya sen nesin? 9 Mayıs 2015
Anlamaz 8 Mayıs 2015

Günün Köşe Yazıları