Gülengül Altınsay

Bir Hızlı Atak Bir Gol

19 Aralık 2014 Cuma

Göçebe Kartal’ın “Stat bulun oynayalım” serzenişini artık kimse dikkate almıyor. Bulunan statlar da rakip takımlarca kabul edilmiyor. Ve Beşiktaş her hafta kendine top oynayacağı bir saha bulmak için mücadele veriyor.
Beşiktaş adına üzücü bir durum. Ama Beşiktaş’ın sorununu yalnızca Beşiktaş’ın çözmesi gerektiği de açık. İnönü yıkıldığında bunların yaşanacağı düşünülmeliydi. Böylece günübirlik çözümlere bel bağlanmamalıydı. Ya da rakiplerin özverilerine. Rizespor karşılaşmasından sadece 24 saat önce maçın Olimpiyat’ta oynanacağı belli olmuştu. Zemin bakımdaydı ve böyle bir zeminde oynamak büyük riskti futbolcular için. Belki bu nedenle temposu düşük bir karşılaşma izledik. Bilic yoğun maç trafiği ve sakat oyuncuları dikkate alıp savunmaya Ümit Karaal ve forvete de Furkan Yaman gibi çok genç iki oyuncuyu sahaya sürmüştü. Bir başka genç oyuncu olan Atınç’ı saymıyorum. Çünkü o 11’e çok daha yakın bir oyuncu artık. Rizespor’un yeni hocası Hikmet Karaman ise işi şansa bırakmamak için tüm kozlarını kullanmıştı.
Beşiktaş’ın korner atışlarından rakibe kontratak şansı verme zaafı sürüyor. Alan paylaşımını iyi yapamıyor, geriye düşen toplar büyük risk yaratıyor. Daha maçın başında Lua Lua böyle bir pozisyonda kaptığı topla neredeyse golü buluyordu mesela.
Siyah - Beyazlılar ilk dakikadan itibaren daha etkili gibi göründüler; topla daha fazla oynadılar, daha çok korner kullandılar ama o kadar. Koca ilk kırk beş dakikada bir tek direkten dönen topu vardı Beşiktaş’ın. Buna karşın Rizespor hızlı ve becerikli oyuncusu Lua Lua ile bir geldi pir geldi; penaltı kazanmayı ve penaltıyı gole çevirmeyi de becerdi. Böylece Beşiktaş’a üstünlük sağlamayı başardı. Bu gol aynı zamanda futbolda hızın önemini bir kez daha göstermiş oldu bize.
Bu durumda Siyah - Beyazlıların oyunun temposunu arttırması gerekiyordu ama bunu başaramadılar, işi şansa bıraktılar. Ve giderek gol ümitlerini kaybettiler. Bu maçın sonucunu bir tek Beşiktaş’ın forvet hattındaki sakatlıklara, direkten dönen iki topa ve Siyah - Beyazlılar’ın lehine verilmeyen penaltıya bağlamak yanlış olur. Sonuçta Beşiktaş kupada bir maç kaybetti sadece. Bunun telafisi var. Ama durağan futboluyla soru işaretleri yarattı.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Kim çürümüş? 18 Nisan 2024
Süper kriz 11 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları