Fazıl Hüsnü Dağlarca

20 Ekim 2008 Pazartesi

Sanat dünyasında büyük bir varlığı yitirdik: Fazıl Hüsnü Dağlarca..

Türk şiirinin ölümsüz yaratıcısı Fazıl Hüsnü Dağlarcayı kaybetmenin üzüntüsü tüm sanat dünyasında bundan böyle erişilmez bir boşluk bırakacak. Fazıl Hüsnü Dağlarcanın ölümü, sadece ülkemizde değil, tüm Avrupa ülkelerinde etki uyandırdı...

İstanbul Devlet Opera ve Balesinin 2008-2009 sezonu etkinlikleri, gösterilerini yaptığı Atatürk Kültür Merkezinin 2009 hazırlıkları çerçevesinde bakım ve onarım çalışmaları nedeni ile Kadıköy Süreyya Operasında sürdürülmektedir. Ayrıca Bahçeşehir Belediyesince yaptırılan ve kasım ayı sonunda tamamlanacak olan 1000 kişi kapasiteli tiyatro salonunda düzenli temsiller verilecek olması da bildirilmiştir.

Yeni sozonun hemen başında 22.08.2008 tarihinde 6. Bodrum Uluslararası Bale Festivalinde Güldestanbalesi ile katılan İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 26-27 Eylül tarihlerinde Almanyanın Frankfurt kentindeki Kitap Fuarına katılarak Hüsnü Aşka Dairisimli bale ile Alman sanatseverleriyle buluşacak.

Yeni sezonumuzun kuramsal açılışını 27 Eylül 2008 Cumartesi günü saat 21.00de Aya İrinide. L.V. Beethovenin ölümsüz eseri 9. Senfoniile gerçekleştiriyoruz. Eseri devlet sanatçısı Gürer Aykal yönetiyor. Koro şefi Gökçen Koray. Solistler soprano Evren Ekşi, mezzo soprano Lynn T. Çağlar. tenor Hüseyin Likos, bas Zafer Erdaş, orkestra ve koromuzun katılımıyla sanatseverlerimize sunacağımız 9. Senfoni ekim ayı içinde Süreyya Operasında da devam edecek.

2008-2009 sezonunda sergileyeceğimiz yeni eserlerin yanında, geçen dönemin büyük ilgi ve beğeni kazanan eserlerini, henüz izleyememiş veya yeniden izlemek isteyen seyircilerimizi düşünerek tekrarlamayı görev bildik.

Bu bağlamda Mozartın Sihirli Flütoperası G. Donizettinin Don Pasqualekomik operası ile K. Altının Hüsnü Aşka Dair, Hayatın İçindenve P.İ. Çaykovskinin Fındıkkıranbaleleriyle S. Yalçının düzenlemeleriyle seslendirilen halk türkülerimizden oluşan Folkloramabu sezonda sahnelenecek eserlerden bazıları. Heidi” “Sihirbaz Oz, Mutlu Prensve Elma Kurtlarıçocuk oyunlarımız sezon boyunca küçük izleyicilerimizi eğlendirirken eğitmeye devam edecek. Sezonumuzun ilk yeni balesi Kamelyalı Kadının müziği G. Verdi / P. Mascagni / A. Berlogun düzenlemesiyle oluşmuş. Koreografı ve dramaturjisi Mehmet Balkana ait olan eseri Balkan sahneye koyuyor. İki perdelik neoklasik balenin prömiyeri 28 Ekim Salı günü saat 20.00de Kadıköy Süreyya Operasında gerçekleşecek. Kamelyalı Kadının dekorları Tayfun Çebi, kostümleri Olaf Zambek/Derya İnci, ışık tasarımı Mehmet Salkım ve Ahmet Defneye ait.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Müzikal Beyin 9 Şubat 2009
Arif Hikmet Koyunoğlu 26 Ocak 2009

Günün Köşe Yazıları