Gençlik Projeleri

09 Aralık 2013 Pazartesi

Taksim Dayanışması üyelerinden Cem Tüzün’ü, ÇYDD’ye bağışta bulunduğu için vergi dairesinde sorgulayanlara; Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bu yıl desteklediği projelerden bir demet sunuyoruz:
“Aksaray Anadolu İmam Hatip Lisesi (Ebru Yoluna Düşen Damlalar), İlim Yayma Cemiyeti Merzifon Şubesi (Gençlerle Başbaşa), Ankara Hamiyet ve İrfan Vakfı (Maksadımız Eğitmek, Zenginliğimiz Centilmenlik), İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (Onun Kimsesi Benim), Ensar Vakfı (Fikrini Sen Yönet), Ensar Vakfı (Merhaba İstanbul), İlim Yayma Cemiyeti İzmir Şubesi (Sosyal Genç), Seyyid Ebul Hasan Harakani Vakfı (Gençlik Sporla El Ele), Kastamonu İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (Akademi Siirt), Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği (51 Ülkeden 420 Öğrenciyiz), Ensar Vakfı Samsun Şubesi (Osmanlı Sanatlarıyla Tarih Yolculuğu), Sivas Kemal İbni Hümam Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Gençler Sivas’ta Buluşuyor), Şanlıurfa Haliliye İlmi Araştırmalar Dayanışma Derneği (Kardeşlik Tohumlarını Ekiyorum).”
Çağdaş bir gençlik yetiştirme yerine ne istendiğini Usta Teyyüp söylemişti zaten:
“Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, kalbinin davacısı bir gençlik.”

Kılıçlar Yine Kında
Kulislerden edindiğimiz bilgilere göre Usta Teyyüp’ün, Gülen cemaatine ilişkin ilk operasyonu 2007’de gerçekleşti.
Cemaatin Ankara, daha sonra Afrika’dan sorumlu imamı K.Ö. “güvensizlik” gerekçesiyle cemaatten uzaklaştırılınca, AKP kadroları kendisine cemaati bölmeye yönelik “imam” olmasını önerdiler. Girişim ters tepti. Cemaat; AKP’ye, böyle bir bölme harekâtının ancak Abdüllatif Şenerin AKP’yi bölme çabası” kadar bir etki yaratacağını belirterek, farkındalığını iletti. Bu aşamada cemaat-AKP çekişmesi buzdolabına kaldırıldı. Ta ki Başbakan’ın odasında dinleme aracı bulununcaya değin. Böcekleri cemaatin koyduğundan emin olan Usta Teyyüp, yeniden cemaate yöneldi. Eski cemaatçi K.Ö’nün verdiği bilgileri de kullanarak cemaatin kadrolaşmasına karşı önlem alındı. Dershanelerin kapatılması ise son darbe olacaktı...
Usta Teyyüp ve çevresi, cemaat ile kapışmadan şimdilik geri çekilmiş gibi görünüyor. Cemaat de ortamı yatıştıracak çıkışlar yapıyor.
Ancak... Kılıçların kına girdiğini söylemek zor. Cemaatin genel ruh durumunu yakından gözleyenler, “AKP’ye mutlaka yenilginin ne olduğunu tattıracağız” dediklerine tanık olmuşlar. Cemaatin özellikle Erdoğan ile yolları tümüyle ayırdığı, dillere dolanan bir slogandan da belliymiş: “Aşk bitti!”

İnsan Hakları İçerde
Yarın, İnsan Hakları Günü. TİHAK Başkanı Muzaffer İlhan Erdost’a, “Bunca haksızlığa insanlık ortak edilir mi” diye sorduk. İnsan Hakları Günü’nde, insan hakları dükkânının kapalı olduğunu söyledi:
“Ben uyumuşum, açılıpkapanıp, kapanıp açılıyorum sanmıştım. Meğer doğalgaz açık kalmış, uygarlıktan boğulmuşum.
Düş işte! Elimde ‘Alfabe’yle girmiştim Marmaray cumhuriyetine, çıkarken omuzumda çanta, içinde ‘elifba’! Ben Kemal Atatürk’ün temiz ve aydınlık cumhuriyetiyle oturmuşum Marmaray’a, baktım başımda Said Nursi’nin karanlık ve kirli cumhuriyeti. Aklın ve bilimin aydınlığında girmiştim Marmaray’a, bir elimde şeriat süzgeci, aklı ve bilimi süzerken çıkmışım! Eh dedim Cumhuriyet Bayramı’nda bir kadeh çın çın, çıkarken baktım, elimde apteshane ibriği.
Marangoz cumhuriyetinde miyim, doğalgaz uygarlığında mı? Bilemedim!
O ise kırkayağıyla yapışmış ‘baraj’a, ‘milli irade’ye mevlit okutuyor. Yapışmamış, kendisi ‘baraj’ olmuş, benim diyor milli irade, ‘milli irade benim’ diyor. Anlayacağınız kapatmış ‘milli irade’ dükkânını, sandığa dini irade dolduruyor örtülü ödenekten.
Ya ‘Gezi’ dükkânı! Gidenlerin herbirinin fotoğrafında, gülümseyen gözlerinde, İlhan’la gülümsüyor onlar.
Bütün bir ulus için demokrasi, bütün bir insanlık için özgürlük ıslığını çalanlar eller kelepçeli, dört duvar içinde, içerde, özgürlüğü soluyorlar. Gazdan, bombadan, TOMA’dan, özel timden, özel hukuktan, özel cezaevinden kendisi için yaptırdığı özel demokrasi ve kendisi için yaptırdığı özel özgürlük zindanı içinde Erdoğan.
İnsan hakları ise içerde, direnenlerle direnişte. Her sabah işitiyorum, ıslık çalarak uyanıyorlar.”

CHP’nin Ankara Adayları
CHP’de bu hafta dananın kuyruğu kopacak. Geç de olsa belediye başkan adayları belirlenecek.
Biz Ankara için duyduklarımızı aktaralım:
Anakent için eski Ankaragücü Başkanı Cengiz Topel Yıldırım, Çankaya için Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, Yenimahalle için şu andaki Belediye Başkanı Fethi Yaşar kesin gibi.
Mamak için mimar Coşkun Torun ile eski Kırşehir Milletvekili Hüseyin Bayındır, Etimesgut için de eski İlçe Başkanı Mehmet Yula ile eski Milli Parklar Genel Müdürü Hüsrev Özkara üzerinde duruluyor.
Keçiören için önseçim düşünülüyor, ancak Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç’ın da adı geçiyor.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Şamar örnekleri 6 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları