Muzaffer Ergöz

Oscar’ı TBMM’de alan spor bakanı

05 Ocak 2020 Pazar

Bütçe görüşmelerinde Spor Bakanlığı’nın bütçesini izlediniz mi bilemem? İzleyemeyenlere aktaralım. Sayın Bakan Muharrem Kasapoğlu, son derece gergin ve heyecanlıydı. Konuşma içeriğine bol Cumhurbaşkanı sevgisi, bol soslu muhalefet taşlaması ekleyince spor dünyası ciddi bir şaşkınlığa uğradı. Ve sayın bakan, hızla irtifa kaybetti. CHP’li milletvekili Aysu Bankoğlu hanımefendinin spontane bir yaklaşımla bir Oscar heykelciğini sayın bakana takdim etmesi ise uzun süre unutulmayacak bir eleştiriydi. İşin bu boyutunu bir kenara bırakırsak spor dünyası, sayın bakandan çok esaslı hamleler bekledi.

- Federasyonların rehabilitasyonu ve yeni düzenlemeler.

- Dernekler Kanunu’ndan ayrılmasını beklediğimiz spor kulüpleri kanunu.

- Sporun kitlelere yayılmasını sağlama modelleri (Hollanda örneği). 

- Belediyelerle spor iş birliği.

- Sporda altyapı oluşumu, sağlık için spor, olimpik sporun temel altyapısı ve Olimpiyat Komitesi’nin yeniden yapılanması diye listeyi uzayıp durabiliriz.

Ama nerede? Sayın bakan, Türkiye’deki iyi modelleri örnek alsa daha verimli bir adım atmış olur. Örneğin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Lütfü Savaş. Öyle bir spor modelini sessiz sedasız hayata geçirmiş ki biraz destekle tüm branşlarda olimpik sporcu yetiştirebilecek bir düzene sahip. İki numarada Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer var. El yordamıyla doğru kadroları arıyor. Bulursa siz seyreyleyin sporda Mersin patlamasını. Üç numarada Sayın Mansur Yavaş, dört numarada Sayın Ekrem İmamoğlu var. Onlar da kurulu düzeni, olması gereken noktaya taşıma aşamasında. Doğru adamları doğru yerlere monte edince devleşecekler. Beş numarada Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar duruyor. O da doğru yolda. 

Şimdi gelelim söyleyeceğimiz söze; sayın bakan, her türlü projeye açığız ve bekliyoruz diyerek kapıların açık olduğunu ilan ettiniz. Şu an ulaşılması en zor bakanlardan birisiniz. Yeni bir kabine kurulursa yerinizi muhafaza edemezsiniz. Etrafınızdaki danışmanlar ve bürokratlara bir bakın. Ve sporu sırtlayan bu belediye başkanlarına ve size omuz veren bu kurumlara söyledikleriniz, bence ayağınıza kurşun sıkmaktan öteye bir yarar getirmedi. Spor dünyasının umudu kursağında kaldı. Çünkü sporun partilerüstü statüsünü ayaklar altına aldınız. İyi örnekleri görmezden gelip kendi elinizle CHP’li belediyelerin spor anlayışına altın tepside Oscar sundunuz.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Spor adamı Tunç Soyer 11 Haziran 2020
Spor adamı Mehmet Sekmen 30 Mayıs 2020

Günün Köşe Yazıları