Gülengül Altınsay

Kartal Kupada Yok Gibi

25 Aralık 2014 Perşembe

“Gelecek maçı nerede oynayacağız” sorusu herhalde Beşiktaşlıların en fazla merak ettiği soru son iki sezondur. Bu kez de Sarıyer’in Yusuf Ziya Öniş Stadı’nda Adana Demirspor’u konuk ediyordu Kartal.
Aslında ta işin başında Sarıyer’le anlaşıp stada biraz masraf edilip adam edilseydi, Beşiktaş da her hafta kendisine yer aramak zorunda kalmazdı. “Nasıl olsa birileri bize yardım etme inceliği gösterir” anlayışının nasıl iflas ettiğini hep beraber gördük. Kendi sorununu ancak kendin çözebilirsin.
Bu karşılaşma da sorunlu başladı Siyah - Beyazlılar için. Tamam ilk dakikalarda ardı ardına pozisyonlar yarattı ama rakibin 14. dakikada golü bulmasından sonra oyunun hâkimiyetini Adana Demirspor’a verdi. Hücum yapıyormuş gibi gözükürken kendi kalesinde kontrataklara maruz kaldı. Adana Demirspor çok daha organize çok daha etkiliydi. Hani takımları tanımasanız Beşiktaş’ın değil misafir takımın Süper Lig’in lideri olduğunu sanırdınız. Zaten beyaz formalı olanlar da Beşiktaş değil Adana Demirsporlulardı.
Yenik durumdaki Beşiktaşlı oyuncular 21. dakikada Hakan’ın Veli’ye yaptığı sert hareketin hakem Arslanboğa tarafından kırmızı kartla cezalandırılmasına itiraz ettiler. Başta harekete maruz kalan Veli olmak üzere. Evet kendi lehlerine verilen karara itiraz etti Beşiktaşlı oyuncular, bir haksızlığı önlediler ve hakemin kararını sarıkarta döndürdüler. Sahalarımızda hiç alışık olmadığımız bir hareketti bu. Ama doğrusu nice nice üç puana bedeldi.
Bu arada dakikalar ilerliyor fakat sahadaki futbolun şekli bir türlü değişmiyordu. İkinci gole yakın olan taraf yine misafir takımdı.Üstelik Beşiktaş öyle ikinci kadrosuyla falan da çıkmamıştı sahaya. Ne var ki karşılarında beklemedikleri ölçüde dirençli ve iyi alan paylaşan derli toplu bir takım vardı. Ve hücum ederken kalabalık rakip savunma arasında kayboldu Siyah -Beyazlılar. Buna karşın kendi on sekizlerinde adeta şaşkınları oynadılar. Kalelerinde ikinci golü de görünce işleri daha da zorlaştı. Fakat yine de bırakmadı Kartal. Hatta farkı bire indirdi ama baskısı akıllı bir baskı değildi. Doldur - boşaltlarla, uzun isabetsiz toplarla, ağır - aksak etkili olamayacağı açıktı.
Sonuçta Ziraat Türkiye Kupası’nda ağır bir yenilgi aldı Beşiktaş ve umutlarını neredeyse bitirdi. Adana Demirspor’u ise Beşiktaş’ın zaaflarını çok iyi kullandığı için ve oynadığı pozitif futbol için tebrik etmek lazım…
 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Kim çürümüş? 18 Nisan 2024
Süper kriz 11 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları