İhanet Paylaşımında AKP Ağır Basıyor...

25 Aralık 2014 Perşembe

Cumhurbaşkanı Erdoğan gündem değiştirmeye yönelik son çıkışını bir düğün töreninde yaptı:
“Bu ülkede yıllarca bir doğum kontrolü ihaneti yaptılar ve neslimizi kurutma yoluna gittiler.”
Sanırsınız ki doğurganlık süreci sona ermemiş çiftlerin yatak odasında bir görevli var ve çocuk yapma girişimine başlamaya niyetlendiklerinde, parmağını sallayıp “sakın haa” diye tehdit ediyor...

***

Kısa bir süre önce postadan “Op. Dr. Aytekin Ertuğrul”un imzasını taşıyan bir kitap çıktı. Adı “Cerrahi Doğum Kontrol Yöntemlerine Genel Bakış”.
Karıştırınca gördüm ki, aynı zamanda Cumhurbaşkanı’nın “ihanet” olarak nitelendirdiği doğum kontrolünün de bilgilerini içeriyor.
Nüfus Planlaması ile ilgili ilk yasa 1964 yılı Nisan ayında çıkarılmış. Hayatta altıdan fazla çocuğu olan annelere madalya verilmesi kuralını da kaldıran yasa sınırlı bir uygulama alanı yarattığı için yeterli olmamış.
Bu nedenle de Milli Güvenlik Konseyi sürecinde ve Bülend Ulusu başbakanken 24 Mayıs 1983’te yasa yenilenerek ayrıntılandırılmış.
Hâlâ da yürürlükte ve 30 yıl 7 aylık bir geçmişi var.
Ulusu Hükümeti 44’üncü Cumhuriyet Hükümeti. Bugün 62’nci hükümet görevde.
Geçen sürede başbakanlık görevinde 5 yıl 11 ayla ANAP lideri Turgut Özal ikinci sırada.
Rekor AKP lideri Tayyip Erdoğan’da. 11 yıl 5 ay başbakanlık yapmış. Abdullah Gül’ün 4 aylık başbakanlığı ile Ahmet Davutoğlu’nun şimdilik 4 aylık sürecini de hesaba katarsanız, AKP hükümetlerinin süre toplamı 12 yıl 1 ay ediyor.
Orantıya vurursak “ihanet” sürecinin yüzde 40’ı AKP hükümetleri döneminde yaşanmış. Kimin kimi “hain” ilan ettiğini varın siz hesaplayın.

***

Yürürlükteki yasa, iddianın aksine “hiçbir ailenin çocuğu olmasın” da demiyor.
Yasada “Nüfus Planlaması” şöyle tanımlanıyor: “Nüfus Planlaması, fertlerin istedikleri sayıda ve istedikleri zaman çocuk sahibi olmaları demektir.”
AKP lideri kızıyor ama, yasa bugün de tıkır tıkır işliyor. Yani ihanet sürüyor. Kanıtı da Emekli Deniz Tabip Kıdemli Albay Op. Dr. Aytekin Ertuğrul’un 16 Temmuz 2014’te Sağlık Bakanlığı’na yaptığı başvuruya verilen yanıt.
Bakanlığın “Kadın ve Üreme Sağlığı Dairesi Başkanlığı” Ertuğrul’a demiş ki: “2827 sayılı yasa ile çocuk sahibi olmak istemeyen bireylere gebeliği önleyici yöntemler tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında sunulurken, çocuk sahibi olamayanlar da bu konuda hizmet alacakları ilgili kuruluşlara yönlendirilmektedirler.
(......)
2827 sayılı yasa halen yürürlükte olup, söz konusu hizmetler bu kapsamda sürdürülmektedir.”

***

Erdoğan’ın çıkışı önce yoksul seçmen sayısını artırmak, ardından da onları “Biz gidersek sonunuz kötü olur” diye korkutmak değilse nedir?
Köşem bilenlere açıktır.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları