Aklın Yolu Bir!

31 Ekim 2008 Cuma

Şu DSP’nin Genel Başkanı Sezerin son günlerdeki davranışına şaşıyorum! Bilindiği gibi Demokratik Sol Parti, Bülent Ecevitle Rahşan Ecevitin kurduğu, yönettiği, başarılar kazandırdığı bir siyasal örgüttü... Ece-vit’le yaşadı, Ecevit’le sevgi, saygı, destek gördü. Seçimlerde yüzde yirmilere varan oy aldı.

DSP gerçekte Bülent Ece-vit’in partisidir. Ama Sezer Bey’in partisi değildir, olamaz da!.. Son seçimlerde akıllıca bir iş yapıp CHP listesinden birkaç milletvekili çıkarmakla gerçek bir başarı kazandığı sanılmasın. Bazı yerlerde belediye başkanlıkları kazanmışsa bunu o yöre halkınca sevilen kişilere borçludur, Eskişehir’de olduğu gibi...

***

Biz ayrı bir parti olarak seçime gireceğiz. Ankarada Karayalçın bağımsız aday olursa destekleriz, CHPden olursa karşısına adayımızı çıkarırız” demek; bilerek, isteyerek AKP’nin ekmeğine yağ sürmektir... Nasıl MHP, iktidar partisinin yanlışlıklarına zaman zaman destek oluyorsa, Sezer Bey’in DSP’si de aynı bağışlanmaz anlayışı sürdürmemelidir.

Bugün bir tek önemli sorun var, altı yıldır iktidarda olan AKP’ye, mart ayındaki yerel seçimde bir kez daha çoğunluğu kaptırmamak... CHP, DSP, SHP’nin özellikle önemli illerde “tek aday”da anlaşması bekleniyor. İstanbul, Ankara, İzmir gibi yerleri AKP’ye kaptırmamanın tek yolu, oyların dağılmasını önlemektir. SHP lideri Karayalçın büyük bir özveriyle ortak bir cephede buluşulmasının öncülüğünü yapmaktadır. Geçmiş seçimlerde CHP, DSP, SHP’nin ayrı adaylarla seçime katılmalarının yanlışlığı bir daha yaşanmamalıdır.

***

Ben kaç kez bu konuda gereken uyarıları yaptım. Geçmiş seçimlerdeki yenilgilerde elbet CHP lideri Baykal’ın da suçu var. Bencilce bir tutumla birleşik bir cephenin kurulmasının önlenmesi, AKP adaylarının çok az farklarla seçimleri kazanmasına yol açmıştır.

***

Akıllı olalımdemiştim. Bu sol partilerin istekleri nedir, AKP’yi yerel seçimde alt etmek mi değil mi? diye sormuştum. Bunun tek yolu bir halk cephesinde buluşmak, önemli yerlerde tek aday göstermek...

Bülent Ecevit’siz, Rahşan Ecevit’siz bir DSP’nin tek başına hiçbir başarı kazanamayacağını en başta Sezer Bey’in bilmesi gerekmiyor mu? Boş umutlarla kendini de, seçmeni de aldatmaya kalkmak, AKP’nin bir beş yıl daha tüm ülkede egemenliğini kat kat arttırarak sürdürmesine neden olacaktır. DSP’deki hırslı, şaşkın diyeceğim kimi kişilerin, en başta da Sayın Sezer Bey’in bu gerçeği bilmesi gerekir sanıyorum.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yağmurda Bir Gün 20 Mart 2014
Seçimlere Doğru 18 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları