‘Bir Balbay Girer Bin Balbay Çıkar’

17 Aralık 2013 Salı

Şu günlerde en önemli konu Sevgili Mustafa Balbay’ın yaşadıkları, daha doğru şu bizim toplumca yaşadıklarımız... Beş yıllık hapisten çıktıktan sonra bizim de sevincimiz...
Neden beş yıl hücrede kapalı kaldı? Önce bunun hesabını sormalı...
Yazdıklarından dolayı mı? Yazmanın suç sayılması akıl alır gibi değil. Şimdi serbest. Hangi yasanın bilmem kaçıncı maddesi onun özgür olmasını sağlamış. Dışarı çıktı, aramızda, birlikte olduk. Sevgiyle kucaklaştık. Ben yoktum ama tüm dostlar bayram ettik. Kişiyi milletvekili olmak bile kurtaramıyorsa yanlış yorumlanan yasaların elinden... Anlaması güç. Ama gerçek. Gözlerimizin önünde nice yasalar ters anlaşılıyor.
Yalnız Balbay’ın olayı mı? Nice yüzlerce, binlerce aydınımız cezaevlerinde yıllar geçiriyor... Bir kurtuluş umudu bile henüz yok.
Bu nasıl cezalandırmak? Ben yıllardır yazarım. Böylesi görülmedi. Sorsak “bunca yurttaş neden bu hapishane hücrelerinde” diye kimse yanıt veremez.
Hiçbir kusuru, tersliği olmayan kişileri kim, nasıl kurtaracak? Bir iktidar değişimi olursa belki yeni başbakan bunu anlayabilir... Her şey bir tek adamın yürekli bir davranışıyla çözümlenebilir.
Yanlış uygulanmış bir yasayı düzeltebilir... Bütün bu toplum bozukluğunu ancak yeni bir hükümet çözebilir...
Ben bu yazıyı binbir zorlukla, ağrılar çekerken yazmaya, sesimi duyurmaya çalışıyorum.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yağmurda Bir Gün 20 Mart 2014
Seçimlere Doğru 18 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları