Adnan Binyazar

Cinsel Sapıklıklar...

05 Kasım 2008 Çarşamba

Hayatın dengesi bozuldukça sorunlar birbirinin ardınca sıralanıyor: Yüzlerce şehit, yoksulluğun sokağa ittiği çocuklar, ekonomik bunalım, üst üste zamlar ve bunların yarattığı umutsuzluk...

Son aylarda bunlara cinsel sapıklık olayları da eklendi.

Yönetim sorumluluğu yüklenmiş kişiler, ağızlarını açmıyorlar; vicdanlı biri çıkıp uyarmasa uyanacakları da yok!

Öyle ki, 14 yaşındaki bir kızı taciz ettiği için tutuklanan 76 yaşındaki bir kişiyi kurtarmak amacıyla TBMMye önerge verip evlenme yaşını 15’ten 14e indirmeyi düşünenler bile oldu.

Bu yalnızca yasamaya saygısızlık değil, böyle bir girişimde bulunanın nasıl bir anlayış çürümüşlüğüne saplandığının da somut göstergesi.

***

Adli Tıp, tacize uğrayan kızda bir ruhsal çöküntü olmadığına ilişkin rapor verince, tacizcinin tutukluluk hali kaldırıldı. Şimdi o, ekranlarda, “hovardalık, nefis ve şeytansözleri ederek düşünsel sapıklığının nedenlerini de açıklıyor.

Herhalde bu rapor ve karara en çok; yasama gerçeğini, toplumsal ahlak duygusunun kirleneceğini, kamu vicdanının sarsılacağını düşünmeden TBBMye önerge vermeye kalkan kişi sevinmiştir.

O sevine dursun, kişiye göre yasa arayışının bir toplumda nelere mal olacağını Mecliste dile getiren biri çıkmadı.

Ne yazık!

***

Dünyanın herhangi bir yerinde yangın çıksa dumanı bizde de tütüyor!

İbrani Üniversitesinde bir profesörün, doktora öğrencisi kızları not ya da referans karşılığında kendisiyle cinsel ilişkiye zorladığı iddiasıyla tutuklandığını okumuştum.

Bu haberin şaşkınlığını üzerimden atamamıştım ki, Ankaradaki üniversitelerden birinde de bir öğretim üyesinin, öğretim görevlisi olmak isteyen bir doktora öğrencisine cinsel birliktelik önerisinde bulunduğu yansıdı gazetelere.

Bu tür haberlerin, bilim üretmesi gereken kurumlara ilişkin olması ne acı!

***

Şu olay daha da beter!

Tecavüzcü, 31 yaşında bir opera sanatçısı. Ses kalitesi yüksek bir tenor. Üstelik önemli bir ödülün de sahibi...

Sanatçı, tecavüzü planlamada, nerdeyse Amerikan filmlerine taş çıkartıyor! Kurgusu basit görünüyor, ama sonuca kestirmeden vardırıyor.

Cinsel sapık mı, ruh hastası mı?

İkisi de!

Tecavüze kalkıştığı kızlar arasında 18 yaşından küçük 8 kız da var. Pişkinlikte de üzerine yok! Kendini savunurken, “Nasıl olsa kadın olacaklardı...” demesi ise onun mantık sapığı olduğunu da gösteriyor.

Gözüne kestirdiği kızları motosikletiyle izliyor. Kızın girdiği dairenin zilini çalıp ona evde Mehmetadında birinin olup olmadığını soruyor. Kaskını kafasından çıkarmıyor. İçeride kızdan başka kimsenin bulunmadığını anlayınca içeriye dalıyor, koli bandıyla kızın ellerini bağlayıp ağzını kapatırken televizyonun sesini de yükseltiyor.

***

Bir insanın, kendinden 62 yaş küçük bir kıza tacizde bulunması hangi ahlaka sığar?

Bir üniversite hocası, ondan ışık almaya çalışan kişiyle cinsel ilişki düşünebilir mi?

Bir opera sanatçısının böylesine sapık olduğu nerede görülmüş?

İnsan, insanlığını yitirip hayvansı yanlarını dizginlemedikçe her şey olabilir. Bu, kendimizi başka kültürlerin akışına bırakma hevesinden de kaynaklanıyor.

Filozofların yüzyıllardır söyledikleri,kendin olsözünün özünde yatan da bu.

[email protected]



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Benlik arayışları 19 Nisan 2024
Romeo ve Juliet 12 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları