Bilişim'08

06 Kasım 2008 Perşembe

Bu ay ortasında Türkiye’nin bilişim alanında en önemli toplantılardan birisi yapılacak. 19-21 Kasım 2008 tarihlerinde, Türkiye Bilişim Derneği’nin Yakınsama sloganıyla Ankara Sheraton Kongre Merkezinde düzenlenecek olan Bilişim08 etkinliği gerçekleştirilecek.

Bilişim08 Kurultayı sırasında sektör, 2008 yılının değerlendirmesini yaparak önümüzdeki yılın ana gündem maddelerini oluşturacak vizyonu belirleyecek.

Kurultay 3 gün boyunca on bini aşkın katılımcıyı ağırlamaya hazırlanıyor.

Bilişim sektörünün en önemli ve sektörel katılımı en yüksek etkinliği olan Bilişim Kurultayında, ülkemiz bilişim sektörü açısından gündemde tutulması gereken önemli konularda, o konuda önde gelen kişilerin katılımıyla oturumlar düzenlenecek, sektöre yön veren kişileri bir araya getiren platformlar oluşturulacak ve katılımcılar teknolojideki son gelişmeleri birinci ağızlardan dinleme ve inceleme olanağı bulacaklar.

Paralel olarak 9 ayrı salonda yürütülecek toplantı ve oturumlarda ele alınacak bazı konu başlıkları şöyle: Afette Bilişim, E-Dönüşüm, Coğrafi Bilgi Sistemleri, e-oyun, Çevreci Bilişim, İletişim Teknolojileri, 3G, Genişbant Telsiz Erişim Sistemleri, IPTV, Akıllı Ev, Nesnelerin İnterneti, Mobil Numara Taşınabilirliği, İnternet Güvenliği, İnternet Yönetişimi, e-imza/e-noter, Ulusal Yazılım Endüstrisi ve Küresel Rekabet, Bilişim Stratejisi, Matematiksel Bilgisayar Dili: Türkçe, Özürlüler ve Bilişim, Savunma Sanayii ve Bilişim, Spor ve Bilişim.

Sponsor firmaların çözümlerini sundukları oturumlar ve sergi salonunda sergileyecekleri sistemleri ile katılımcılar en son teknoloji ürünü çözüm ve sistemleri konunun uzmanlarından dinleyip inceleme olanağı bulacaklar.

Her yıl tekrarlanarak gelenekselleşen CEO Forumda sektör firmalarımızın CEOları, STK Forumda bilişim sektörü sivil toplum örgütü başkanları ve Genç Forumda da gençlerimiz görüş alışverişinde bulunarak gündemi belirleyecekler.

[email protected]



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

İnternet Manifestosu 30 Eylül 2009
Ah Keşke, Keşke... 4 Şubat 2009

Günün Köşe Yazıları