Arif Kızılyalın

Kayıp mı Kazanç mı?

02 Şubat 2015 Pazartesi

Fenerbahçe; Karabük’te, Beşiktaş; Ankara’da Mersin önünde kazanınca Bursa maçı bir final olup çıkmıştı.
Bırakın yenilgiyi, beraberlik bile tarifsiz kayıptı.
İşte dünkü maç öncesi TT Arena’nın üzerinde lodosla birlikte coşan kara bulutların açılımı buydu en kısa anlatımıyla...
Gerçekten de zor bir 90 dakika oynadı Galatasaray; öne geçti, yenik duruma düştü, 1 puanı zar zor kurtardı...
Kimine göre beraberlik dünkü etkenler ve rakip göz önünde bulundurulduğunda kazanç ama bir gerçek var ki Sarı - Kırmızılılar, uzun zaman sonra kendi sahalarında bıraktıkları 2 puanı çok arar...
Maçın ayrıntılarına bakarsak; Bursa’nın savunmadan çok hücumu düşünmesi ilk yarıda skora doğru orantılı yansımasa da Fernandao’nun şutlarının önce Muslera, sonra Sabri tarafından çizgiden çıkarılışı, yine Ozan Tufan’ın kaleciyle karşı karşıya kalışı konuk ekibi etkin taraf kılıyordu. İşte bu bölümde futbolun o ters rüzgârı esmiş ve G.Saray, Olcan’ın usta işi ortasında Umut’un çivi gibi kafa golüyle öne geçmişti.
Bursa oynamış, G.Saray skor üretmişti lafın kısası...
Ne var ki devre biterken futbolun adalet kantarı, Belluschi -Volkan arasındaki 45 metrelik paslaşma skora 1-1’lik eşitliği getiriverdi...
Ancak ilk yarıdaki bu görüntüden ders çıkaramayan G.Saray, maça aynı tempoda başlayınca Bursaspor bu kez işi daha sıkı tuttu ve skor üstünlüğünü yakaladı...
Kornerde harika bir zamanlama yapan Fernandao, skoru 2-1’e taşımakla kalmayıp G.Saray’ın tüm hesaplarını da bozuyordu. Sabri’nin sakatlanıp çıkışı sonrası dikiş tutmayan sağ kenar işlemiyor, gol tesadüflere kalıyordu.
Tekniğin, taktiğin artık pek önemsenmediği bu anlarda mücadele gücünü ön plana çıkaran Sarı - Kırmızılılar, topu rakip kale önünde dolaştırıp karamboller yarattı. Sanki roller değişmişti. Bursa çekilmiş, G.Saray önde basmaya başlamıştı ki Volkan’ın topu smaçlamasıyla gelen penaltı skoru 2-2’ye taşıdı.
Üstelik Volkan bu hareketi sonrası atılınca 11-10 üstünlüğü de ev sahibine geçti ama kalan dakikalar TT Arena’da 5. golü getirmeyince puanlar paylaşıldı.
Bir gerçek var ki G.Saray, şampiyonluk yarışında kalmak istiyorsa Semih gibi, Burak gibi, Selçuk gibi isimleri sürekli ve bir arada oynatmak zorunda... Eğer eksikler çoğalırsa dün geceki gibi skorlar artabilir.
 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları