Gülengül Altınsay

Kırmızı Kartlar sayesinde

09 Şubat 2015 Pazartesi

Durum hiç hoş değil. Rize Beşiktaş’la oynuyor ve tribünler neredeyse boş.
Taraftarın maça gelmesi için ne gibi bir sebep gerekiyor? Örneğin, Rize’nin şampiyonluğa oynaması falan mı lazım?
Hani futbolu pek seviyorduk biz? Yoksa kolay başarıdan mı hoşlanıyoruz sadece? Ya da bu haliyle bizim futboldan keyif alamaz mı olduk?
Anlaşılan o ki sorun çok derinlerde ve biz çözüm için hiçbir şey yapmıyoruz. Ve sorun giderek büyüyor.
Sahaya dönersek; Bilic sakat ya da kart cezalısı da olmayan Atiba’yı kenarda oturtarak sürpriz yapmıştı. ‘Kimse vazgeçilmez değil’ demek istiyordu belki de. Ya da oyunu ileri taşımak için elindeki en yetenekli oyuncusu Oğuzhan’ı kullanmak istemiş ve mücadeleci Veli’den de vazgeçememişti.
Böylece geri dörtlünün önünde Veli-Oğuzhan ikilisiyle mücadele edecekti Siyah - Beyazlılar.
Ne var ki rakibi önce durdurup sonra da baskı kuran taraf ev sahibi Rize’ydi. Beşiktaşlı oyunculara yakın oynadılar, alan paylaşımını iyi yaptılar ve daha iyi paslaştılar. İlk yarıda Rizelilere adeta ‘maça gelseydiniz keşke’ dediler.
Siyah - Beyazlılar ise hücuma kalktıklarında ağır kaldılar, rakibin savunmada çoğalmasına izin verdiler ve final paslarında becerikli olamadılar.Özellikle Sosa kritik anlarda yanlış pas vermekte ısrar etti.
Dakikalar ilerledikçe topla oynama süresi Beşiktaş lehine arttı ama topun Beşiktaş’a geçince yavaşlaması sonuca gitmekte zorladı Kartal’ı.
Böylece Beşiktaş çoğu kez yaptığı gibi ilk yarıyı sokağa attı.
2. yarıya ise çok daha iyi paslaşarak başladı Siyah - Beyazlılar. Ve gol gelmekte gecikmedi. Sosa’nın dar açıdan ustalıkla vurduğu top Beşiktaş’ı öne geçirdi ama daha iki dakika bile geçmeden ancak mahalle takımının yiyeceği bir gol yiyerek skorun 1-1’egelmesini engelleyemedi. Üstelik Kıvanç’ın kırmızı kart görmesiyle on kişi kalmış rakibi karşısında.
Ancak Koray’ın da kırmızı kart görmesiyle 9 kişi kalan rakibi karşısında ibre yine Beşiktaş’a döndü.
Bilic, Atiba ve Kerim’i alıp takımı ateşlemeyi düşündü. Ne var ki Siyah -Beyazlılar son 25 dakika 9 kişi oynayacak rakibi karşısında rahatlayacaklarına gerildiler, telaşa düştüler.
Rize çok daha olgun bir şekilde skoru koruma mücadelesi verdi bu dakikalarda.
Sonunda ancak kazandığı haklı bir penaltıyla üç puana ve liderliğe ulaştı, ama bu Rize’nin 9 kişi kalması sayesinde oldu.
Ve görüldü ki Kartal hala lige egemen olabilecek olgunlukta değil.
 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ha hakem ha referee 25 Nisan 2024
Kim çürümüş? 18 Nisan 2024
Süper kriz 11 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları