Kim Koruyor Bunları?

10 Kasım 2008 Pazartesi

Kim koruyor bunları?

Nasıl sürdürebiliyorlar vahşetlerini?

Arkalarında nasıl bir güç var ki, göz göre göre en büyük pislikten alçaklıktan, iğrençlikten sanki zemzem suyunda yıkanmış gibi sırıtarak çıkabiliyorlar?

Nasıl paçalarını sıyırıyorlar kendi sapıklıklarından? Nasıl ellerini kollarını sallayarak insan içine çıkabiliyorlar?

Bu heriflerle kim nasıl konuşabilir, gazetesinde köşe yazdırabilir? Bu herifler ne uğruna televizyon programlarına davet edilir, konuşturulur, hastalıklarını saçmalarına izin verilir?

Kim nasıl, bu hasta kafaları savunabilir? Bunlara arka çıkabilir? Sahi kim koruyor bunları? Arkalarındaki güç ne ya da kim?

Hüseyin Üzmez adı, bir rezilliğin simgesi olarak belleklere yerleşirken, Türkiyedeki her kesimden genel bir tepki aldı. Yalnız kadınlardan değil erkeklerden de!

Türk Tabipleri Birliği, Adli Tıp Kurulunun raporunun hukuken bilir kişi raporu olarak kabul edilemeyeceğini, yok hükmünde olduğunu ortaya koydu ve Hüseyin Üzmezin bu rapora dayanarak tahliyesini yeniden değerlendirmesini istedi. İstek reddedildi.

Ancak o andan itibaren tüm medyada Adli Tıp Kurulunun raporları doğrultusunda benzer cinsel taciz olaylarında alınan kararlar ortaya dökülmeye başlandı. Rapor, tacize uğrayan kızın bedensel ya da ruh sağlığı bozulmuştur derse örneğin Şırnakta 22 yıl, İzmirde 15 yıl ceza alıyor sapıklar. Ama bozulmamıştır derse tahliye oluyor!

Kuruldan çıkan en çarpıcı, bence en korkunç karar, babasının cinsel istismarına maruz kaldığı iddia edilen B.Enin, beden ve ruh sağlığının bozulmadığına karar verirken ileri sürdüğü gerekçe:

Gerekçede ne deniyor biliyor musunuz?

B.E. cinsel istismar edildiği tarihte 12 yaşını bitirmediğinden olayın ahlaki kötülüğünü algılayamazmış veee bu nedenle psikolojik olarak da zarar göremezmiş! Aklınız alıyor mu? 12 yaşını bitirmediğinden olayın yani cinsel tacizin, cinsel istismarın ahlaksızlığını, dehşetini, alçaklığını, sapıklığını, pisliğini, iğrençliğini, vahşetini, sömürüsünü, şiddetini, yıkımını yaşı küçük olduğundan kavrayamayacağından, anlayamayacağından... Tutuklu yargılanan baba bu nedenle serbest bırakılıyor. Kızı daha büyük olsa bu rezilliği, ahlaksızlığı anlayacak ve ruh sağlığı bozulacakmış! Kurul öyle diyor!

Bir yanda bunlar olurken, bir yanda da Hüseyin Üzmeze haklı olarak tepki gösterenlere tepki yağmaya başladı.

Bence bunun da sorgulanması gerek! Yalnız Müjde Ar ve Aysun Kayacı değil, daha birçok yazar, Üzmeze sapık dedikleri için Vakit gazetesinin hışmına uğruyorlarsa, bu vahim!

Ben, Hüseyin Üzmez olayının münferit, bir pislik, bir ahlaksızlık olduğuna inanmıyorum. Bu tür olaylarda sanıkların bilinçli bir biçimde korunduğuna, kollandığına inanıyorum. Kadınlara, kızlara, çocuklara karşı girişilen bu tür yıkıcı olaylarda erkeğin kendinde gördüğü hakları dayatma, uygulama dürtüsü görüyorum. Ve bu dürtü belli bir zihniyetle besleniyor, bu zihniyetten güç alıyor!

Başlarken kim koruyor bunları? Nasıl sürdürebiliyorlar vahşetlerini? Arkalarında nasıl bir güç var ki? diye sormam bundan!

[email protected]

faks: 0212. 257 16 50



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları