Mustafa Halif

MİT içinde Davutoğlu'na bağlı olmayan bir ekip

19 Şubat 2015 Perşembe

Sonradan üretildiği neredeyse kesin olan bu mesajlaşmalarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 45 CHP'linin +18 kasetleri olduğu ileri sürülüyor. CHP'nin İş Bankası'ndan Türk Dil Kurumu Başkanı hesabı üzerinden para aldığı bu paraların yurtdışına aktarıldığı gibi iddialar ileri sürülüyor. Biraz finans bilen birinin böyle bir "usulsüz para hareketinin" MASAK (Mali suçları Araştırma Kurumu) tarafından çok kolay ortaya çıkartılabileceğini öngörmesi lazım. Tabi amaç farklı olunca...

Gelelim tekrar Haluk Koç'a, bu iddialar üzerine CHP adına yaptığı açıklamaya. Koç "bu işi en tepedeki kişinin (Erdoğan'ı kastediyor) emri ile MİT içinde iki kişi stratejik Analiz Başkanlığı'ndan iki kişi İstihbarata Karşı Koyma Başkanlığı'ndan görevlendirilerek yapmışlardır" diyor.

Malum MİT Başbakanlığa bağlı. Ama Koç burada ince bir nüans kullanıyor. Diyor ki: "Söyleyeceğim süreçlerle ilgili, şimdi ifade edeceğim süreçlerle ilgili Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun bir ilgisinin bulunmadığını da ifade etmek istiyorum."

Gelin Koç'un bu cümlesini biraz deşelim. İktidar partisinin başındaki ismi, Başbakan'ı "partisi ve genel başkanıyla ilgili üretildiğini söylediği yazışmalarla ilgisi yok" diyerek ayrı bir yere koyuyor.

Acaba Davutoğlu üzerinde böyle bir koruma kalkanı neden oluşturuluyor?

Kaynaklar CHP yönetiminden "üst düzey bazı yöneticilerin hem iktidar kanadından isimlerle hem de MİT içinde bir grupla konuştuğunu", bu işle Davutoğlu'nun bir ilgisinin olmadığına ikna olduktan sonra açıklamaya bu nüansın konulduğunu söylüyorlar.

Sancak Grubu'nun yayınladığı "haberler" şimdilik Yeni Şafak'ta yayınlanmadı. Erdoğan'ın damadı tarafından yönetilen Sabah haberi iç sayfadan görürken Takvim dün +18 kumpası manşetiyle çıktı. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin 2010 yılında yayımlanmış fotoğrafıyla çıkan manşet"paralel örgüt kaset şantajıyla CHP'yi ele geçirdi" diye anlatıldı.

Seçimlere 3.5 ay kala Türkiye'de yine içinde "kaset, +18, şantaj" kelimeleri geçen haberler konuşuluyor. Ve bu ülkenin ana muhalefet lideri adının bu konuşmalarda geçmesi üzerine şöyle bir açıklamada bulunmak zorunda kalıyor:

Daha önce de Almanya'da saunaya gidip eğlendiğim haberleri çıktı. Neyse ki iddia ettikleri tarihte uçak biletim vardı da iftiralarını boşa çıkardım.

İktidarda kalmak için herşeyin mübah sayıldığı zor çok zor günler...



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

91 kere maşallah 22 Mayıs 2016
Bozdağ hak etti! 15 Mayıs 2016

Günün Köşe Yazıları