Gülengül Altınsay

Umutlu Dönüyoruz

20 Şubat 2015 Cuma

Hiç kimse inkâr etmesin; herkesin aklında o 8-0’lık maç vardı. Ta kurada Liverpool çıktığından beri. Bu yüzden Beşiktaşlı taraftarlar için bu maçın anlamı çok farklıydı. Ne var ki özellikle sahaya çıkan Beşiktaşlı futbolcuların unutması gereken bir skordu bu. Sırtlarında böylesine ağır bir yükle oynamaları zordu çünkü. Hele Anfield Road’da Liverpool’a karşı daha da zordu.
Mücadele başlayınca gördük ki her iki takım da önce rakibini tartmak istiyordu. Adeta kendi kalelerine bakarak, geriye oynayarak geçirdiler ilk yarının 30 dakikasını.
Doğal olarak pozisyon neredeyse olmadı, zevkli bir futbol da. Oyun kontrol edilmekten kilitlendi.
Belli ki herkes hünerini rakibin yorulduğu dikkatlerin dağıldığı daha sonraki dakikalara bırakmıştı.
Beşiktaş’ta bir tek top Gökhan Töre’nin ayağına geldiğinde hız kazanıyor ve pozisyon ümidi doğuyordu. Sosa’nın maçın başından beri verdiği pasların yerini bulmaması da Siyah - Beyazlıların hızını kesiyordu.
Beşiktaş paslarla rakibi ileride tutmaya çalıştı ama top kaybedince kolay geriye devrildi.
Yine bir Liverpool atağında geriden kapılan top Demba Ba’yla buluşturulduğunda dakika 32’ydi. Ba’nın karşı karşıya attığı şut kaleciden döndü. Bu pozisyon hem maçın hareketlenmeye başladığı hem de gole en fazla yaklaşılan dakikaydı.
Sonra Liverpool daha çok sağ kanadından gelmeye ve korner atışları atmaya başladı. İlk yarının son 10 dakikasında kalesinden çıkamadı Beşiktaş.
İkinci yarı da bıraktığımız yerden devam etti. Yüreğimiz ağzımızda seyretmeye başladık maçı. Özellikle Sturridge’le penaltı aramaya başladı Liverpool. Allahtan son paslarda organize değillerdi. Ayrıca Bilic, Olcay’ı biraz geride tutarak rakibin sağ kanadının baskısını azalttı.
Sürekli püskürtülen toplarla Beşiktaş’ın etkili atak yapması imkansızdı. Bu durumda her şey Liverpool’un becerisine ya da beceriksizliğine bırakılmıştı.
Bilic, Sosa-Oğuzhan, Olcay-Kerim değişiklikleriyle takımı ateşlemeyi düşündü
Ve korkulan oldu. Liverpool aradığı penaltıyı 84’te buldu. Ibe hızlı aktı, Motta geç kalınca penaltıyı aldı. Zaten maçın hakemi penaltı vermeyi seven bir hakemdi.
Liverpool’un başka türlü gol atacağı da yoktu. Sonuçta ikinci yarıda olduğu gibi oyunun yönetimini rakibe bırakırsan sonuca da katlanırsın. Beşiktaş’ın şansı Liverpool’un beceriksizliğiydi.
Böylece Kartal yine de İstanbul’a tur umuduyla dönüyor.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Kim çürümüş? 18 Nisan 2024
Süper kriz 11 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları