Cüneyt Arcayürek

HDP Gerçeği…

27 Şubat 2015 Cuma

Demokrasimizin çivisi çıktı.
Bir cumhurbaşkanı seçtiler.
Tabii her biri kendi dışındaki herkese saldıran bir üslupta olan bütün konuşmaları bir cumhurun değil, AKP’nin cumhurbaşkanı olduğunu ispat ediyor.
Anayasal ve bağımsız olan Merkez Bankası kurumunun başındaki bir türlü sözünü geçiremediği başkanına başka türlü  hakaretamiz sözlerle saldırıyor.
Merkez Bankası, faizleri dayattığı gibi indirmeyince yine TV’lere çıkıp banka başkanına “Bize karşı bağımsızlık mücadelesi veriyorsun da başka yerlere bağımlılığın mı var” diye aklında kim bilir hangi ülke veya yabancı kurum varsa, onun hizmetinde gösterip suçlayan dünyada başka bir cumhurun başkanı yoktur herhalde...
Bu suçlamadan da ağır söylemlerle devletin bir kurumunu dışarının hizmetinde gösteren ifadeler, kılığına kıyafetine, bugünlere kadar izlediğimiz kafa ve karakter yapısına yaraşıyor da…
… durmadan övündüğün halk oylarıyla seçildiğin yüksek makama yakışıyor mu?

***

Oğlu ile bir kızının yönettiği TÜRGEV’deki törende yaptığı son konuşmasında, “Varsın onlar dekolte ve mini etek diye feveran etsinler. Biz inançla inancına, tarihine, kültürüne bağlı nesiller yetiştirmeye çalışacağız” dedi.
Bir kez daha çağdaşlığı mini etek, dekolte kıyafet diye anladığını kanıtlayan bu söylemleriyle çağdaşlık anlayışına ve çağdaş yaşama karşı olduğunu gösterdi. Katı dinciliğin esiri olduğunu kanıtladı.
21’nci yüzyıldayız, çağdaş kültürü ve yaşamı kavramamış bir cumhurbaşkanımız var!

***

Ona yaraşan bir başbakan: 7 Haziran seçimi öncesi, yine din sömürüsüne soyundular.
Her şeyi bilen, aman Allah o ne derin kültür sahibidir diye yalakaların, yandaşların övdüğü bir cumhurbaşkanı, onun izinde gitmeyi marifet sanan kişiliksiz başbakanımız var ya o da…
….seçime malzeme olacak davranışlarla çok dindar, Müslüman olduklarını kanıtlamak, tası tarağı toplayarak zafer diye yutturmaya çalıştıkları yüzyılın en büyük olası düşmandan kaçış harekâtı sona erdikten sonra… karargâhta komutan için ayrılan odada şükür namazı kıldığını basına sızdırdı.

***

Bu medya, bu yarım yamalak korkak aydınlar bu kafayla giderlerse nereye varacağımızı kestirmek için artık falcı olmaya gerek yok.
Başta Kaçak Saraylı, peşinden koşturan Başbakan’la 7 Haziran’da nereye varmak istediklerini, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş iki saat süren bir TV programında her açıdan fevkalade açık anlattı.

***

Ne çare, Demirtaş yorumu çok dikkate değer.
HDP’nin bu seçimde askerden kalma yüzde 10 barajını -AKP’ye karşın- aşmasındaki rejimsel yararları, medya ve TV’lerde ukalalık yapan yalaka veya öyle olmayan aydınlar bilerek, bilinçli olarak farkında değilmiş gibi davranıyorlar..
Oysa HDP’nin yüzde 10 barajını aşarak Meclis’e 50-60 vekille bölgesel değil, Türkiye partisi olarak girmesi, AKP’nin 400 milletvekili hayalini o gün suya düşürecek.
Aksi halde Demirtaş’ı da kabul etti ki AKP, HDP barajı aşamaz, örneğin bölgedeki 26 veya daha fazla vekili bu seçim yasası gereği beleşten kendi kazanımlarına ekleyecek olursa….
İşte o zaman Bay RTE, hayallerindeki başkanlık sistemini içerecek AKP anayasasını rahatlıkla Meclis’ten geçirecek!
Bu nedenle bu seçimde HDP’nin barajı aşarak Meclis’e girmesinde olası sonuçlar dikkate alındığında, -biz- seçmenlerin geleceğimizi özenle düşünerek oy kullanmamızda sayısız ulusal yarar var.
RTE’nin yargıdan yürütmeye, yasamaya tabii medyaya kadar diktatör benzeri tek söz sahibi olmasını bugünden sineye çekmiş, sindirmemişsek!..

***

Bu seçimde demokrasimiz ve halkımız ya RTE’nin boyunduruğu altına girecek ya da seçmen olan bizlerin HDP’nin Türkiye partisi olarak seçimi kazanmasını destekleyen oylarıyla Meclis’e girmesi sağlanacak!

*** 

Demirtaş üstelik HDP’nin 10 barajını aşarak Meclis’e girmesini engellemek için batıda doğuda HDP’ye oy vermesi olası evlere giderek, HDP’ye oy verirlerse başlarına gelmedik kalmayacağını söyleyerek insanları tehdit eden kişilerin ve heyetlerin listesinin ellerinde olduğunu açıkladı.

***

Oylarının düştüğünün açıklanmasına bile tahammülleri yok.
Oylarının 35-39 bandında seyrettiğini açıklayan Gezici Araştırma şirketini de mali polis basıyor veya bastırtıyor.
Bu girişimler dikkate alınırsa, HDP’nin barajı aşacak olası oylarını engellemek için karanlık oyunlara girişmesi kadar eşyanın tabiatına uygun doğal bir sonuç yok!
Kim bilir daha nelere başvuracaklar!


 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Viraj ustası 10 Mayıs 2015
Ya sen nesin? 9 Mayıs 2015
Anlamaz 8 Mayıs 2015

Günün Köşe Yazıları