Düğmeye Basan

28 Şubat 2015 Cumartesi

İç güvenlik diye sıkıyönetim getiriyorlar ya... Bahaneleri hazır: Birileri düğmeye basıyormuş, basarmış, basarsaymış... 
CHP’li Oğuz Oyan“Kim basıyor bu düğmeye?” deyip peşi sıra soruyor: 
“Emperyalizmle kol kola girerek Cumhuriyeti değiştirme düğmesine basan kim? Orduya kumpas kuran üçlü çetede başrolde olanlar kim? Deniz Kuvvetleri’nin komuta kademesini tarumar ederek, denizlerimizde güç dengelerini Türkiye aleyhine değiştiren, yani aslında ‘vatana ihanet’ suçu işleyenler kim? Kabataş’ta başörtülü ve bebekli gelinin 70-100 kişilik bir grup tarafından dövüldüğü, taciz edildiği yalanını ortaya atan kim? Kızını bile öne atarak suikast hazırlığı hedefinde göstererek yeni bir mağduriyet alanı yaratmaya çalışan kim? Gezici Araştırma Şirketi’nin anket sonuçlarını beğenmeyip Maliye Bakanı’na ‘Bu şirkete baskın yapın’ diyen kim? Yeni bir istibdat rejimine geçişin son tuğlalarını koyan İç Güvenlik tasarısını getirip ‘Ya çıkacak, ya çıkacak’ baskısını yapan kim?” 
Sahi, kim o?

YPG Neymiş, Öğrenelim
Başbakan’ın Genelkurmay Başkanı ile omuz omuza Süleyman Şah Türbesi’ni taşımak için yardım aldığı PKK’nin Suriye ayağı YPG neymiş, TBMM kürsüsünden yaptığı açıklama ile HDP milletvekili Ayla Akat Ata’dan öğrenelim:
“Nasıl ki Suriye’nin, Irak’ın, İran’ın bir Kürdistan’ı varsa, Türkiye sınırları içerisinde de bir Kürdistan var. Bu parlamento çatısı altında, dünyanın en örgütlü, artık eylemleriyle hiçbir tartışma götürmeyen, terör örgütü olarak kabul edilen bir örgüt karşısında, dünyanın takdir ettiği bir direnişi ortaya koymuş bir örgütten bahsederken biraz daha saygıyla, biraz daha o direnişin gereklerini anlayarak ifade etmek lazım.
Bugün YPG öncülüğünde YPJ’yle birlikte orada açığa çıkan koalisyon, insanlık değerlerinin tamamına karşı koruma amacıyla IŞİD’e karşı direnen ve büyük bir zafer kazanan bir örgüttür.”
Türkiye sınırında zafer üzerine zafer yaşanıyor, farkında değiliz!

Korutürk’ün Örnek Kararı 
CHP İstanbul Milletvekili, emekli Büyükelçi Osman Korutürk, bir önceki seçimde kontenjandan listeye girmişti. Bu kez Korutürk, CHP’de birçok isme örnek olacak bir davranışla, önseçime katılma kararı verdi. Gerekçesini de açıkladı:
“Demokratik uygulamanın ön şartlarından biri halkımızı Meclis’te temsil edecek milletvekillerinin bizzat halkımız tarafından seçilmesi olduğunu düşünüyorum. Bunun yolunun da önseçim olduğuna inanıyorum. Kontenjan ya da merkez yoklaması yerine ben de hizmete devam yolumu önseçimle belirleme kararı aldım.”
Osman Korutürk, “Yeni Türkiye Değil! Yeniden çağdaş, laik ve artık gerçekten demokratik bir Türkiye” için, “tam bağımsız, başkalarının egemenliğine saygılı, saygın ve güvenilir bir dış politikayı oturtmak” için İstanbul 1. bölgedeki CHP üyelerinden bir oy istiyor.

Sav ve Okay Aday
Genel başkanlığa gelmesinde büyük pay sahibi olmalarına karşın Kemal Kılıçdaroğlu’nun süreç içinde parti yönetiminden ve Meclis grubundan tasfiye ettiği iki önemli isim, önümüzdeki seçimlerde milletvekilliğine hazırlanıyor:
Eski Genel Sekreter ve Genel Başkan Yardımcısı Önder Sav, Ankara 1. bölgeden önseçime girecek. Eski Grup Başkanvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay da aynı bölgeden önseçime girecek.
Ankara 1. bölgede, CHP’nin milletvekili çıkarabileceği 2, 4 ve 6. sıralar önseçimle belirlenecek.
Bir kısım partiliden duyduk. Diyorlar ki:
“Sav ve Okay; hesap kitap adamlarıdır. İddialılar ki, önseçime giriyorlar.”

NEDEN UMUT ORAN?  
CHP’li Umut Oran’ın adı, olmadık senaryoların içine neden sokuluyor acaba?
Recep Tayyip Erdoğan’ın, 17-25 Aralık sürecinde oğluyla, kızıyla yaptığı telefon görüşmelerini ve baz istasyonu bilgilerini TBMM’de açıkladığı için mi?
17 Aralık 2013’de Konya’da Şebi Aruz törenine Başbakanlık uçağıyla giden Erdoğan’ın, o gün uçakla gizlice bir uçuş yapıp yapmadığını, o güne dair sivil uçuşların kayıtlarının silinip silinmediğini gündeme getirdiği için mi?
TBMM tutanaklarına geçmemesi için 17-25 Aralık ile ilgili verdiği önergelerin iade edilmesini Avrupa Konseyi Yolsuzluğa Karşı Devletler Grubu’na taşıdığı için mi?
Temmuz 2012’te, yani Rıza Sarraf adının bile duyulmadığı bir dönemde, ABD’nin Vakıfbank üzerinden İran ile altın ticareti yapıldığı için Türkiye’yi uyardığını kamuoyuna taşıdığı için mi?

Taşıma Şirketi
Duyduk duymadık demeyin: Ahmet Davutoğlu, stratejik derinliğini nisan ayında da gösterecek; Ermeni diyasporasının savlarını savuşturmak için Ani harabeleri ile Ağrı Dağı’nı PKK’lilerin de desteğiyle Erivan’a taşıtacakmış. “Alın götürün, helali hoş olsun” diye...

Arasında
CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, balık hafızalılara anımsatıyor:
“Şam’a gidip Emevi Camisi’nde cuma namazı kılacağız, diyen Sayın Davutoğlu, Süleyman Şah Türbesi’ni IŞİD’e teslim etmiştir: Türbeden olduk.”
Davutoğlu, cami ile türbe arasında beynamaz kalmıştır.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Şamar örnekleri 6 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları