Gülengül Altınsay

Lig Kazası

02 Mart 2015 Pazartesi

Daha sonra kesin kaldırılacak bir garip uygulama daha yürürlükteydi Ankara’da; tribünlerin tek tek kapatılması cezası. Küfürlü tezahürat nedeniyle iki tribün kapatıldığından sınırlı sayıda taraftar gelebilmişti maça. Oysaki Liverpool zaferinden sonra o stadın tamamının dolmaması mümkün değildi.
Biz böyleyiz işte; bir yandan taraftarların maçlara gelmediğinden şikâyet ediyoruz, öbür taraftan önlerine Passolig gibi, tribün kapatma gibi bir sürü engel koyuyoruz.
Yine de cezasız tribünleri dolduran Siyah - Beyazlı taraftarlar takımlarını sürekli destekledi.
Bilic Eskişehir’deki acı tecrübeden sonra bu kez ‘yorgunluk’, ‘rotasyon’ falan demeden kurmuştu on birini. Ve daha maçın başında rakibinin işini bitirmek istiyordu.
Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Tehlikeli ataklarla oyuna başlayan taraf Balıkesir oldu.
Tabii bunda Beşiktaş savunmasının kademe anlayışını unutup 7 kişi aynı çizgide dizilmesinin etkisi büyüktü.
Kartal ilk etkili atağını ancak 19’da gerçekleştirebildi.
Aslında Balıkesir’in savunması zayıf. Kartal biraz üstüne gidince, bu arada Gökhan ve Olcay sık sık kanat değiştirince dağıldılar zaten. Ve asıl taktiklerine döndüler; rakibi kendi alanlarında karşılayacaklar kontrataklarla da rakip kalede gol arayacaklardı.
Bunda zaman zaman başarılı da oldular. Kaleci Cenk’in kritik kurtarışları olmasa sonuca da ulaşabilirlerdi pekâlâ.
Kartal nihayet sağ kanattan yaptığı etkili atakta Gökhan’ın topuna Aykut eliyle müdahale edince penaltı kazandı. Böylece Demba Ba’yla 35’de öne geçtiler.
Her şeye rağmen maçı bırakmadı Balıkesir. Ve 2. yarının başında çoğalarak yaptıkları hızlı bir atak sonunda skoru dengeleyecek golü de attılar. Ne var ki bunda Beşiktaş savunmasının altı kişiyle etkisiz alanda yayılmasının katkısı büyüktü.
Şokun ardından üç dakika geçmişti ki sağ ayağı daha iyi olan ama solda oynayan Opare çok şık bir gol atarak takımının sıkıntıya düşmesini engelledi. Opare kanat oyuncusu gibi oynayan bir bek.
53’te 2-1 öne geçen Beşiktaş maç bitti zannetti ve motivasyonunu yitirdi. Böylece 83’te yaptığı penaltıyla skorun dengelenmesini engelleyemedi. Sonraki çaba da yetmeyince Beşiktaş çok önemli 2 puanı Ankara’da bıraktı.
Bunda en önemli etken Beşiktaş’ın motivasyonunu çabuk kaybetmesi.Üstelik bu sadece Avrupa’dan ülkeye döndüğü maçlarla da sınırlı değil.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Kim çürümüş? 18 Nisan 2024
Süper kriz 11 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları