Mehmet Özgül

Avcı Farkı

15 Mart 2015 Pazar

23 maçta sadece 15 gol yiyen ve 14 maçta kalesini gole kapatan bir takımı yenmek kolay değildir. Galatasaray’ın alışılmış oyun anlayışına Başakşehir takımı da karşılık verince ilk yarı tempolu bir oyun izlendi. Oyunu forse eden Galatasaray olmasına rağmen net pozisyon bulma üstünlüğü Başakşehir takımındaydı. Öyle ki misafir ekip 20. saniyede öne geçebilirdi.
Başakşehir topa sahip olma yönünde istekli takım değil. Oyunu kendi sahasında kabul ederek çabuk karşı ataklarla pozisyon bulan takım. Hamit’in savunmaya gömülü oynamasının nedeni bu olmalıydı. İlk yarda 3 kez pozisyon buldular ama bu pozisyonlarda Doka ve Semih’in yokluğu belli oldu.
Galatasaray’ın zayıf halkası önde ve geride kenarları. Bunlardan Sabri bu maçta performansının üstüne çıktı. Kanat bindirmelerinde kale önüne çok iyi toplar attı, birinde de Selçuk’a golü attırdı. İkinci yarıya başlamaması muhtemelen sakatlık problemidir.
İkinci yarının başında Yasin’in asistinde Umut’un golü Galatasaray’ı rahatlattı. Bu golde Başakşehir savunmasının yerleşim hatasının önemli payı vardı. Yasin-Dzemaili değişikliği bana garip geldi. 2-0’dan sonra oyuncu değişiklikleri ile çift santrfora geçen Başakşehir önce farkı bire indirdi. Son beş dakikada da eşitliği yakaladı. Galatasaray avantajını koruyamadı. Sormadan edemiyorum. Yasin-Dzemaili değişikliğinin bu sonuçta etkisi olmuş mudur?



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları