Güle Güle Turgay!

20 Mart 2015 Cuma

Dur be Turgay Demirel! Nereye gidiyorsun? Daha karpuz kesecektik... Dur be kardeşim! Şunun şurasında 23 yıldır Federasyon Başkanı’sın. Yirmi-elli’ye (Federasyon dergisinin adı bu: 2050) ne kaldı ki? Beş - on yıl fuzuli şagil (hukuk dilinde bir makamı - haksız gereksiz yere işgal edenler için kullanılır bu deyim) olarak idare etsen durumu, sonra dönüp tamamlardın süreni...
Ne? Yapamaz mısın? Yüksek yerlerden mesaj mı geldi? “Çamaşır- mamaşır” mı dediler? Olsun! Altı aydır işgal ediyorsun zaten o makamı. Biraz daha sıksaydın dişini. Kaçsaydın, kaybolsaydın; bırakmasaydın koltuğu... Ah be Turgay! 23 yıldır tamamlayamadığın işlerin mi vardı ki, FIBA Avrupa Başkanı seçildiğin gün ayrılman gereken Federasyon Başkanlığı görevinden bir türlü ayrılamadın? Tamam. Biliyoruz: Son üç yılında büyüklü küçüklü (!) işlere girişmiştin sen federasyonda. O işleri yoluna oturtman gerekiyordu... Nasıl? Oturttun mu? (Kih, kih) Yetti mi altı ay? “Bundan sonrasını Harun Erdenay idare edebilir” diyorsan sorun yok. Yeter ki yakma çocuğun başını!

Erdenay’a öneriler
Harun Erdenay kardeşim! Paralı bir görevden, beleş (fahri) bir göreve getirdi bu Turgay seni. Ne ile geçineceksin bilemiyorum ama benden sana bir ağabey nasihatı: Yasalara dikkat et! Turgay’a FIBA Başkanı olması için verilen yolda sunulan kalkan onu “katran ve tüy”den korudu ama kabak senin başına patlayabilir. Seçime kadar kolla kendini...
Harun kardeşim! Sen basketbol camiasının en sevilen isimlerinden birisin. Gelme oyuna. Adını lekeleyebilecek işbirliklerinden sakın kendini. Vesayet altına girme! Şu üç ayda yapabileceğin pek bir şey olmayabilir ama seçime kadar basketbol ailesini toparlayabilirsen eğer.. Seçimde de yanında oluruz!
Çok zor bir şey istemiyoruz senden: Küskünleri, dargınları (eğer Turgay’ın gölgesi üzerinde değilse) üç ayda değil üç günde bile kucaklayabilirsin. Bak dostum! Turgay, ilk 5 yılında yaptıklarını, sonraki 18 yıl içerisinde yıkmakla anılacak. Sen ise üç ay içerisinde Turgay’ın yakıp yıktıklarını onarabilir, bir dönem sonra aday olmasan bile basketbol tarihindeki “en iyi oyunculardan biri” adının yanına “birleştirici yönetici” unvanını da ekleyebilirsin. Seçim senin!
Ve sen Turgay! FIBA Avrupa Başkanlığı’nda çok başarılı olmanı hepimiz gönülden diliyoruz.. Ama.. Lütfen.. Düş artık Türk basketbolunun yakasından!  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorumluluk! 11 Mayıs 2020
Mücbir sebep! 24 Mart 2020
Ergin-Larkin 18 Mayıs 2019

Günün Köşe Yazıları