Mehmet Özgül

Yirmi Dakika

22 Mart 2015 Pazar

Kasımpaşa karşısında ilk yarıda tel tel dökülen bir Galatasaray izledik. Hem fiziksel hem taktiksel olarak rakiplerinden geride kaldılar. Maçın başında Kasımpaşa fotoğrafı 4-4-2 şeklindeydi. Göbekte Castro ve Alpaslan vardı ama oyunun gidişatında Alpaslan hep savunmanın önünde Galatasaray atakları için sigorta görevi yaptı.
Galatasaray’da aynı pozisyondaki Hamit ve Selçuk ne savunmada ne de hücumda etkin olamadı. Her zaman zayıf halka olan kenarlar ise üretkenlikte bir pozisyon dışında etkili bir görüntü sergileyemedi. Çizgiye kadar gidişler iyi ama kale önü toplarında biri dışında hiç hedef olmadı. Onda da Yasin’in vuruşu direkten döndü.
Kasımpaşa savunmayı kalabalık tuttu. Adam ve alan markajında çok başarı oldular ve Galatasaray’a pozisyon vermediler. Çabuk karşı ataklarla hücuma çıkarken Galatasaraylı oyuncular geri dönüşlerde geç kalınca rahat pozisyonlar buldular ancak ikisini gol yapabildiler.
İkinci yarı Olcan-Burak değişikliği ile 4-4-2 şeklinde başladı. Ve on dakika içinde Yasin’in getirdiği 2 topta denge sağlandı. İkinci golde aslan payı Yasin’e attığı nefis pastan dolayı Sneijder’indir. Selçuk-Umut işbirliği ile Burak Galatasaray’ı öne taşıdı.
Galatasaray 20 dakikada öne geçmesine rağmen savunmanın dengesizliği gözlerden kaçmadı. Paşa’nın son kıpırdanmaları ilk yarı kadar etkili olamayınca Galatasaray ikinci yarıdaki oyunu ile kazandı. İkinci yarıdaki oyunu ile Yasin’i ilk defa bu kadar iyi gördüm.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları