Cumhuriyet’e omuz verdiler

23 Mart 2015 Pazartesi

Seçim yaklaştıkça siyaset ateşi harlanıyor.
Ve Cumhuriyet, “Sokak”tan sonra meydanlara da çıkıyor.
Dün gördünüz; Nevruz’u Diyarbakır’da Orhan Bursalı, Ahmet Şık, Pınar Öğünç, Ankara Temsilcimiz Erdem Gül ve Diyarbakır muhabirimiz Mahmut Oral’dan oluşan bir ekiple izledik.
Aynı saatlerde -futbol tabiriyle- “ters köşeye yatırdığımız” yazarımız Aydın Engin, Ankara’da MHP kurultayındaydı.
Bu tempo, seçim yaklaştıkça artacak; Cumhuriyet, muhabiriyle, foto muhabiriyle, köşe yazarıyla, konuk kalemleriyle seçimin nabzını tutmak üzere yollarda, meydanlarda, mitinglerde olacak.
Seçmenin nabzını tutmaya, ters köşelerden farklı pencereler açmaya, çok yönlü bir Türkiye manzarası yansıtmaya devam edecek.

Cumhuriyet’e omuz verdiler
Bu sütunda geçen ay yazdığım ilk yazıda, “Cumhuriyet, Gezi Direnişi’nde etrafını sarmaladığımız Taksim Cumhuriyet Anıtı gibi, bütün farklılıklarıyla aynı idealde buluşan insanları çevresinde toplayacak” demiştim.
Sadece son iki haftanın konuk yazarlarına bakmak bile, bu yönde aldığımız mesafeyi göstermeye yeter:
Barış Atay, Sezgin Tanrıkulu, Harun Tekin, Sırrı Süreyya Önder, küçük İskender, Sunay Akın, Semih İdiz, Murat Meriç, Beren Saat, Nedim Gürsel…
Yazılarıyla Cumhuriyet’e omuz verdiler.
Bu zenginlik, önümüzdeki günlerde sürpriz yeni isimlerle perçinlenecek.
Hem ana gazetede, hem pazar ekimiz Sokak’ta yeni imzalar görülecek.
Bir Cumhuriyet klasiği olan Pazar yazıları da, dünyanın değişik kentlerinden bize katılacak yeni kalemlere açık olacak.
Ve önümüzdeki haftadan itibaren başlayacak bir yazı dizisi, sanırım çoğu okurumuzu heyecanlandıracak.

Çanakkale eki
18 Mart’ta Cumhuriyet, Çanakkale Zaferi’ni işleyen sayfalarıyla fark yarattı. Yazarımız Özlem Yüzak’ın Gelibolu arşivinin zenginliğiyle tanınan araştırmacı Prof. Dr. Haluk Oral’ın katkılarıyla hazırladığı sayfalar, sevgili Sunay Akın’ın harika yazısı ve Prof. Zafer Toprak’ın değerli makalesiyle zenginleşti.
Okurlarımızın tarihe saygısını ve sevgisini bildiğimiz için, özel günler sayfalarıyla yetinmeyip size sürekli bir tarih sayfası sunabilmenin hazırlığı içindeyiz. Bunun müjdesini de çok yakında vereceğiz.
İyi haftalar!  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları