Harun’a Yol Haritası!

27 Mart 2015 Cuma

Harun Erdenay kardeşim! 1 Nisan’dan başlayarak Basketbol Federasyonu Başkanımız sensin.
Umarız… 1 Nisan şakası olmazsın!
Umarız… Seçimlere kadar geçecek sürede gerçek bir federasyon başkanı gibi davranır, Turgay Demirel’in emrinde ve gölgesinde kalmazsın.
Umarız… Turgay’ın son 10 yılda böldüğü parçaladığı basketbol ailesini, seçimlere kadar toparlayıp birleştirebilirsin.
Harun kardeş! Turgay’dan tamamen kopamayacağını biliyoruz ama şu kısa sürede yapabileceğin bir şeyler olmalı. Örneğin, küskünlerle yandaşları bir araya getirip, bir beyin fırtınası yaratabilirsin. Sen anımsar mısın bilmiyorum ama Turgay işe ilk başladığında bunu yapmıştı. Ve… Çok da yararlı olmuştu!
Benden sana bir öneri: Listenin başına Aydın Örs’ü koy. Avrupa’nın en iyi teknik adamlarından birini küstürüp emekli ettik; Antalya’da sallanan koltukta oturup günlerini hiçbir şey üretmeden yürüyüş yaparak geçiriyor. Var mı ülkemizin böyle bir lüksü? (Merak edenler için yazayım: Örs, Anadolu Efes koçu İvkoviç’ten on yaş daha gençtir.)
Hakemler konusu var, Antrenörler Birliği’nin (TÜBAT) beklentileri var… Oyuncular Birliği’nin çoktan kurulup etkin olması gerekirken, yıllarca halı altına süpürüldüler. Yol ver onlara…
Ve bence en önemlisi.. Ligin yönetimini gerçek sahibine, yani Kulüpler Birliği’ne devredilmesidir ama bunu sona bırak. Yer seni Turgay!
TÜBAT’tan başla. Dinle onları. Antrenörler Derneği’nin haklı taleplerini karşılamak çok kolay. Çöz şu işleri üç günde…
Ah! TÜBAT konusunda benim de senden bir ricam var: Hemen değiştir onların lokalini. Abdi İpekçi salonunda dünya kadar boş yer varken, Turgay efendi kocaman kocaman (hem yaş olarak hem de kariyer olarak) teknik adamlara tuvaletlerin yanını uygun bulmuş. Öyle ki.. Aceleyle itsen yan kapıyı, genel sekreter Bülend Karpat’ın üzerine edersin hacetini! (Kızma bana Bülend Hoca. Gerçek bu…)
Teker teker çöz şu işleri Harun Kardeş! Seçimlerde değerlendiririz yaptıklarını ve yapamadıklarını…  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorumluluk! 11 Mayıs 2020
Mücbir sebep! 24 Mart 2020
Ergin-Larkin 18 Mayıs 2019

Günün Köşe Yazıları