Turhan Yücel

Haklı Olmak Yeter mi?

23 Nisan 2011 Cumartesi
\n\n\n

Yarın adı ve sahibi belli olmayan bu stadın açılışında büyük sıkıntılar yaşanacak, bu şimdiden belli (14 Ocak 2011- Türk Telekom Arena Stadının açılışından bir gün önceki tarihli Bu stat kimin?başlıklı yazıdan.)

\n

Bir başkan düşünün ki tüm bu yaşananlardan sonra G.Saray gibi bir camiada artık başkanlık yapamayacağını ve bunda ısrar ederse başına ilerleyen günlerde neler geleceğini göremeyecek kadar basiretsiz olsun. Bir başkan düşünün ki aslında artık başkanlık yapmadığının farkında olmasın. (22 Ocak 2011 - Bir başkan düşünün ki... başlıklı yazıdan.)

\n

Ama birileri bu gidişe dur demezse yakında Sarı-Kırmızılılar önce karakolluk, sonra mahkemelik olur.” (11 Şubat 2011 - Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açılmadan yaklaşık iki ay önceki tarihli Sanki Berlin Duvarıbaşlıklı yazıdan.)

\n

Planlanan Ünal Aysalın başkanlığında Ali Dürüst, Adnan Öztürk, Cemal Özgörkeyin yer alması ve onlara Refik Arkan, Cengiz Özyalçın, Sedat Doğan, Celal Gürcan, Celal Erkut gibi isimlerin dahil edilmesi yönünde...” (17 Şubat 2011 - Ünal Aysal listesinin Divan Başkanlığına verilmesinden iki ay önceki tarihli Üç Vakte Kadar Olacaklarbaşlıklı yazıdan.)

\n

Pazar günü Galatasarayda yine bir mali kongre ve yine büyük oranda ibra edilmeme tehlikesinde bir yönetim kurulu var. Bu kez başkanın kulübü borçsuz devredeceğimdeme şansı yok, çünkü ne böyle bir zamanı var, ne kefil olacak kimsesi, ne de böyle bir kredisi. Tek yapabileceği erken seçim tarihi açıklamak. Mayıs ayında kaçınılmaz olarak Galatasarayda seçim var. (23 Mart 2011 - 27 Martta yapılan ve seçime giden süreci başlatan Mali Kongreden dört gün önceki tarihli Kefil Kim başlıklı yazıdan.)

\n

Son duyumlara göre Adnan Polat hakkında kulüp üyelerince açılacak onlarca manevi tazminat davasından bir dizi hukuki karşı atak yapılacağı söyleniyor. Polat, kendi açtığı hukuk yolunun yakında nelere mal olacağını görecek belki ama bundan yine Galatasaray zararlı çıkacak. (7. Nisan 2011 - Kongre üyesi Sinan Kalpakçıoğlunun açtığı davadan iki hafta önceki tarihli G.Saraydan Beyoğlu Adliyespora.. başlıklı yazıdan.) Bir gazeteci için en büyük tatmin; olacakları önceden görüp yazmaktır. Ben yaklaşık 24 yıldır çeşitli kademelerde yazı dünyasının içinde yer aldım. Dışardan bakıldığında şaşırtıcı olmakla birlikte aslında tüm bu isabetli tespitlerin nedeni G.Saray Kongresini tanımaktan geçiyor. İşaretleri gördüm, camiaya kulak verdim, insanlarla konuştum ve olmadan olacakları yazdım. Yazdıklarımda haklı çıktım ama umarım Galatasaray Spor Kulübü önümüzdeki seçim sürecinden kazançlı ayrılır.

\n

Aslında G.Sarayda başarıyı ve huzuru getirecek reçete çok basit... G.Sarayın dernek statüsünü temsil eden kulüp üyelerini, milyonlara varan ve sadece sportif başarı bekleyen taraftarlarını, en nihayetinde mali bakımdan yatırımcıları konumundaki şirket yapısını, belli anlamlarda birbirlerinden ayrıştırmak, sürekli sportif başarı-yüksek mali getiri sarmalını yakalayıp bunları moral değerlerle süslemek sorunları çözecektir. Bu konudaki öngörü ve önerilerimi yakında detaylı olarak yazacağım... Son söz... Haklı olmak değil, haklı kalmak daha zordur...

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Papa'nın Dediği Gibi 3 Şubat 2012
BaşkanKim? 21 Ocak 2012

Günün Köşe Yazıları