Arif Kızılyalın

Enkaz!

01 Mayıs 2011 Pazar
\n\n\n

Maç öncesi yılların Beşiktaş yazarı İsmail Er, BJK TV stüdyolarında Siyah - Beyazlı ekibin derbi 11ini yorumlarken Picassonun tablosu benzetmesini yaptı. Gerçekten de Quaresma, Guti, Simao, Fernandes başta olmak üzere dünya yıldızlarının yer bulduğu Beşiktaş belki takım kimliğini oturtamamış ama insanlara farklı heyecanlar yaratan, durdu denirken hız sınırını aşan, kazanamaz derken 2 dakikada 2 gol atan bir takım olmuştu. Buna karşılık prestij randevusunun konuğu Galatasaray, sadece 1.5 yabancıyla gelmişti İnönü’ye!

\n

1.5 mi?

\n

Evet, 2 değil, 1.5...

\n

Niye mi?

\n

Baros yabancı, huysuz, formsuz falan ama Çek ulusal takımı,4 nın ‘9’ numarası. Ayağına geldiğinde vuruyor!

\n

Diğer yarım yabancı ise Culio. Eğer bu Rumen kazığı (!) Arjantinli yabancıkontenjanından oynuyorsa TVde izlediğim Mersinli, Samsunlu, Kartallı, Güngören Belediyesporlu Bank Asya Ligi futbolcularına gerçekten yazık. O yüzden kimse niye Beşiktaş kazandı demesin. Galatasaray bir süre; yani ilk 45 dakika direndi, çabaladı ama Gutiler, Simaolar sazı eline alınca iki takım arasındaki kalite farkı skoru belirledi.

\n

Bu kadar basit.

\n

Beşiktaş için fazla ayrıntıya girmeye gerek yok. Takım oyunu oynamıyorlar ama top Gutiye geldiğinde her an asiste dönüşebiliyor. Keza Quaresma ve Simaonun kenar bindirmeleri de baş döndürücü. Nokta santrfor Bobo biraz şanslı olsa oyun erken çözülürdü ama direğe takıldı 2 kez.

\n

G.Saraya gelince; Bir Ayhan, sadece o kadar... Eski takımına karşı canını dişine takıp oynadı. Hatta yerli Gutiyakıştırmasını yapanlar da vardı, kutlamak gerek. Onun dışında görevini yaptı diyebileceğimiz tek oyuncu yok ama Floryaya yetenekleri dolayısıyla girememesi gerekenler var. Örneğin Serkan, örneğin Mustafa Sarp, örneğin Culio, örneğin Pino.

\n

Eğer kazara şimdiki yönetim anlayışı sürer ve bu futbolcu taklidi yapan fitnessçı ordusu sezon açılışına katılırsa vay Galatasarayın haline!

\n

Bu arada, dün Ali Sami Yenin önünden geçtim, artık o efsane stat bir moloz yığını! Sadece numaralının sağındaki küçücük bir bölüm ayakta kalmış o kadar! Ama inanın, direnen o numaralı bile Galatasaraydan daha sağlam duruyordu 30 Nisan 2001 tarihi itibarıyla!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Kimin bayramı? 10 Nisan 2024
Futbol ve 31 Mart 6 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları