Adnan Dinçer

Sonuna Kadar!

02 Mayıs 2011 Pazartesi
\n

Trabzonlu genç neslin babalarından dinledikleri şampiyonluk efsanesini yaşamak istediği, tribünlerdeki coşkudan belli oluyordu. Güneyin zor ekibi karşısında Şenol Güneşin kadro değişimi, oyuna damgasını vurdu. Egemeni solbeke Pawel Brozekin Umutun yanına forvete alınması ve Burakın iki kanatta serbest oynamasının etkisi çok olumluydu. Orta alan Selçuk ve Colmanın dinamizmi ile Jajanın özellikle ilk yarıdaki kaliteli paslarına kurgulanmıştı. F.Bahçenin ilk dakika öne geçmesi Trabzonsporun oyununu etkilemedi. Onlar da kazanma arzularını, baskılı oyunlarıyla sürdürürken Karadeniz temsilcisinin tehlikeli ilk atağında Danynin Burakı düşürmesiyle gelen penaltı ve kırmızı kart düğümü çözdü diyebiliriz. Daha sonra Pawel Brozek ve Burakın golleri Trabzonsporu rahatlatırken 90 dakika sonunda şampiyonluk yarışının son maça kadar süreceği netleşti.

\n

Kalede Tolganın gerçekten büyük fedakârlıkla görev alması örnek bir motivasyon. Bu, Trabzonun mayasına daha önce Burakın da büyük sakatlık geçirdiği halde oynaması ile Şenol Güneş tarafından başarıyla aşılanmış bir gerçektir. G.Antepspor şahsi görüşümce 11 kişi de oynasa, dünkü Trabzonspor karşısında kazanamazdı. Burak, Umut ve Pawel Brozekin üçlü forvet olma ötesinde rakip savunmaya karşı yaptıkları müthiş baskı farkı getirdi. Egemenin ortası ve Pawel Brozekin kafası gerçekten güzeldi. G.Antep’in defansının göbeğindeki boşluğu değerlendiren Selçuk ve Jajanın dik paslarına önlem alamaması da farkı getiren önemli etkenlerdendi.

\n

Sonuç olarak bu yıl F.Bahçe ve Trabzonspor başarılı bir şampiyonluk mücadelesi verirken ister istemez gelecek sezon bu kadrolarla Avrupada neler yapabilirizi de düşünmek gerekiyor. Bu heyecanın bize getirdiği zevki sadece sınırlarımız içerisinde yaşamaktan yorulduk. Özellikle G.Sarayın çok kötü geçirdiği bir sezon sonunda Trabzonsporun kendi evlatlarıyla bilinçli biçimde toparlanması da bizim için iyi bir örnek. O nedenle bundan sonraki maçlar nasıl biterse bitsin Trabzonu kutluyoruz.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sınırlar! 23 Mart 2024
Kocaman ayıp! 12 Mart 2024
Olmadı! 4 Mart 2024

Günün Köşe Yazıları