'Çarşaf' ve '2B'

27 Kasım 2008 Perşembe

Baykalın çarşafa parti rozeti takması, AKPnin yeni 2B hazırlığıyla aynı günlere rastladı. CHPye katılanların fotoğraflarıyla hükümetin TOKİli 2B raporu medyada birlikte yer aldılar.

Bu eşzamanlı çıkışın nedeni, yerel seçimler!..

İstanbuldaki bir CHPli belediye başkan adayının kadın taraftarları çarşaflı olmasalardı, şok görüntüler yaşanmayacaktı.

Orman işgaliyerleşmelerin AKPli adayları da seçime tapu sözüyle girmeselerdi, anayasal engelli 2B de gündeme gelmeyecekti.

Türk siyasetinin yakasını bırakmayan popülizm (ucuz halkçılık) yine devrede... Yerel seçim sürecini, CHP anayasaya aykırı çarşafla, AKP de anayasaya aykırı 2Byle başlatmış oluyor...

‘Çarşaf’tan kurtulabilmek

Son zamanlarda Cumhuriyete sahip çıkmak için CHPye katılan nice çarşafsız kadınımız var. Rozetlerini Genel Başkanlarının takması şöyle dursun, üyeliklerinin genel merkezce onanması bile aylarca bekletiliyor.

Bu yürek burkan kayırmanın, yıllarını Atatürk devrimlerine adamış kadınlarımıza karşı ne denli vefasızlık olduğunu Baykal nasıl bilemez? Bu yersiz gösterinin, çarşaflı kadınların partiye üye olmasının diğerlerinden daha önemli görüldüğü anlamına gelebileceğini nasıl düşünmez?

Türkiyenin, ancak Cumhuriyet devrimleriyle çağdaşlaşabileceğine inananların, tesettüre karşı çekincelerindeki temel neden yaşamsaldır. Laik ve demokratik hukuk devleti yerine dinci şeriat düzeni beklentilerini simgeleyen siyasal üniformaya karşı hassasiyet, tarihsel önemdedir.

Bunları gözetmeyen bir CHPnin oyunun artması şöyle dursun, varlık ve umutnedeni bile ortadan kalkar...

Atatürkün CHPsi Cumhuriyeti çarşaflı kadınlarla birlikte kurmuştu ama onları yine Cumhuriyetle çağdaşlaştırmak için...

Nitekim nice çarşaflı kadın Halkevlerindeki çalışmalarda başlarını açarak devrime hizmet ettiler. Nice karısıçarşaflı erkek de eşlerinin başları açık Cumhuriyet yurttaşları arasına katılmalarını CHPliliğin öncelikli sorumluluğu saydılar...

Şimdi karıları çarşaflı ve rozetli CHPliler de aynı sorumlulukla baş başalar... Örneğin, seçim çalışmalarına kıyafet devriminin önemini anlatan eğitim seminerleriyle başlayabilirler...

‘Seçim klasiği’

Artık AKPnin 2B oyunundaki kandırmacasını da bilmeyen kalmadı; orman alanlarındaki kaçak yapılara tapu satabilmek için, buna engel olan anayasanın değişmesi şart..

Peki, anayasa acaba nasıl engel oluyor?

İşte 169. madde: Devlet, ormanların korunması ve sahalarının genişletilmesi için gerekli kanunları koyar ve tedbirleri alır. Devlet ormanlarının mülkiyeti devrolunamaz. Zamanaşımı ile mülk edinilemez...

Bunlar yerine devlet önlem almaz; ormanları daraltmak içinkanun çıkarır; mülkiyeti işgalcileredevredilebilir ya dauzun süre işgal edenin malı olur denebilir mi; denirse adı anayasa olur mu?

2B yağmasının parayla affedilmesine engel olan işte böylesine haklı anayasal kuralların seçime kadar kaldırılması mümkün olmadığına göre, AKPnin yeni 2B raporu ne anlam taşıyor?

Açıkça, seçimlerden güçlenerek çıkarsak, anayasayı da değiştiririz... diyerek, milyonlarca işgalcinin tapu özlemleri oya dönüştürülmek isteniyor.

Dahası, anayasadaki ormanların tahrip edilmesine yol açan siyasi propaganda yapılamaz hükmü ise bir kez daha açıkça çiğneniyor...

Sözü - özü

Çarşafın CHPye oy kazandıracağı şüpheli; ancak 2Bnin hamisi olan AKPye yine oy kazandıracağı kesin.

Sakın CHP buna bakarak 2Byi de çarşafının içine sokmasın? Orman alanlarındaki işgalciler de seçmenolduklarına göre!..

 

[email protected]



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları