Arif Kızılyalın

Komşu Yüksek Uçtu

09 Mayıs 2011 Pazartesi
\n\n\n

BARCELONA - İkiye bölünmüş bir salon; bir tarafta SarılıMaccabililer, karşılarında ise Yeşilformalarıyla Panathinaikoslular Bu seviyelerde çok kez karşılaşmış iki takımın liderleri de sahada müthiş bir mücadele içindeydi. Diamantidis ile Eidsonun düellosu nefesleri kesse de ikinci yarıda Yunanlı ayakta kaldı ve Panathinaikos maçı 78-70 kazanarak şampiyon oldu.

\n

Sezonun en başarılı iki isminin savaşından şampiyonu çıkaracak olan kuşkusuz diğeroyunculardı. Batiste sahaya girdiği her an Diamantidisin ikili oyunlarıyla sayı bulurken ona ilk yarıda Macvan çabuk ayaklarıylaengel oldu. Maccabi ise boyalı alanda çok düşük bir yüzdede (ilk yarı 4/21 yüzde 19) kalmasına karşın dış atışlarda başarılı olunca denge korundu. Eidsonun düelloda etkisini yitirdiği ikinci yarıda Sato ile eski Efes’li Nicholas devreye girerek Obradovicin elini kolaylaştırdı. Kaçan kritik topların ribaundunu da alan Panathinaikos, Diamantidis ile oyunu kontrol edip şampiyonluğa ulaştı.

\n

THY Euroleaguede zirveye çıkan Panathinaikos, 6. kez kupayı havaya kaldırırken Obradovic 8. defa Avrupaya imzasını attı. Tarihinin belki de en zayıf kadrosunu Avrupada göklere çıkardı yine Obradovic; gerçekten unutulmayacak bir başarı..

\n

Normal sezon MVPsi, en iyi savunmacı ödüllerinin ardından Final Fourun en değerli oyuncusu seçilen Diamantidisse efsaneler arasındaki yerini sağlamlaştırdı. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun bu oyuncuya ödülünü vermesi bizler için gurur kaynağıydı.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları