Hilmi Türkay

Oynamadan 3 Puan

09 Mayıs 2011 Pazartesi
\n\n\n

KARABÜK - Öyle bir kent ki; adına marşlar yazılmış, kuruluşuyla ilgili efsaneler üretilmiş... Öyle bir kent ki; Cumhuriyet ile birlikte doğmuş, Türkiyenin ilk ağır sanayi fabrikasına sahip olmuş, yurdun birçok yerinden gelen insanlara kucak açmış, potasında erittiği farklı kültürleri sentezleyebilmiş. Bu Öyle bir kent acaba nereyi çağrıştırıyor olabilir? Sizler düşünmeden ben Karabükolduğunu ileteyim hemen. Büyük kentlerin, büyük düşünceleri vardır. Büyük kentler gelişmeler karşısında çekingen değildir, atılımı severler. Büyük kentler, daima zirveyi zorlarlar, büyük sahipleri vardır. Büyük kentlerin halkları dayanışma içindedir ve kendilerine özgü modelleri vardır. Bugün itibarıyla gerileme içindeki Karabük, ne yazık ki gerekli düşünceleri üretecek ve eyleme dönüştürecek eski heyecanından uzakta bir görüntü sergiliyor. Özellikle imalat sanayisinde atak bir durumda olması gereken pozisyonda; çeşitli sektörleri konu alan, üretimalanında yeterli performansı bir türlü yakalayamıyor. Aslında bu durum sadece Karabükün değil Türkiyenin önemli sorunu kuşkusuz. İşçisi, çalışanı, çalışmayanı, herkes dertli... Bir sor, bin dinle. Şikâyetler çok ama söylediklerine göre dinleyen nerede? Seçimi bekliyorlar. En son MHP kazanmıştı. Bakalım şimdi kim galip çıkacak? Ya da yine MHP ile devam mı?

\n

Karabüke gelmeyeli yıllar oldu. Yine yeterince dolaşma fırsatı bulamadım. Seyahatiniz günü birlik olunca; her şeyiniz yarım kalıyor. Mesela Safranboluyu gezmek istiyordum, burası Karabükün en gelişmiş ilçesidir, evleri ile meşhurdur, iyi de bir turistik bölgedir. Erteledim başka zamana.

\n

Maç öncesi ortam gergindi

\n

Karabük-F.Bahçe maçı kentteki herkesin ağzında sakız olmuş, ‘şike ve teşvik ağırlıklı haberler ortamı germiş. Gördüm ki fazlasıyla canını sıkmış buradaki insanların... Birkaç yeri turladık, iki-üç fotoğraf çektik, yemek yedik, sonra stada yöneldik. Erken girdik içeriye. Mecburduk, malum stat onarımda. Kapasite kısıtlı. Çok sorun yaşandı. Hani yaşanmayacaktı? Hem biletler pahalı, hem de insana işkence... Ayıptır, ayıp... Bunda ne teknik direktör Yücel İldizin, ne de futbolcuların suçu var. Bu suç tamamıyla yönetimin... Bekleseydiniz de lig bittiğinde başlasaydınız yenileme işlemlerine, olmaz mıydı? Bir de onarımın bitiş süreci 2013lere dayanıyormuş!

\n

F.Bahçe şampiyon olmak istiyor, peki ilk bölümde rakibine verdiği pozisyonlara ne demeli? Birini atsalar uğraş dur, iki yapsalar yıkım... Sarı - Lacivertliler dün gece laubali göründü, ciddi yapmadılar işlerini. İlk 45 dakikada takımı Gökhan Gönül ile Stoch sırtladı, diğerleri katkı yapmalı. Santos, Selçuk ve M.Topuzun hâli neydi öyle? Maçı erken koparmaları gerekirken sergiledikleri mücadele şampiyon olmak isteyen takımın oyuncularının görüntüsünden çok uzaklardaydı. Karabükün forvet hattı beceriksiz miydi yoksa şanssız mıydılar, hangi ifadeyi kullanayım, bilemiyorum. Ama F.Bahçeliler ilk bölümde şanslıydı diyebilirim. İkinci yarıda Luganonun vuruşu karambol golüydü. Aykut Hoca değişikliklerde geç kaldı gibi geldi bana. Kötü futbolcularda bu kadar ısrar etmesindeki nedeni anlayamadım. Zor gecede oynamadan kazanmak; tabii ki lider kalmak için iyi bir avantaj...

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yanlış karar! 23 Nisan 2024
Yazık oldu! 19 Nisan 2024
Uyanış 15 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları