Camoka’dan Karaoğlan’a Survivor-Hasan

09 Nisan 2015 Perşembe

Survivor’da bu hafta bir dönüm noktası yaşandı. Bir “sıradan terör” makinesi gibi iki yıldır Dominik’te “Ali Kıran Baş Kesen” olmuş Turabi’ye Hasan tarafından sarsıcı bir “Hop dedik” çekildi. Hasan’ın halkoylamasında birinci çıktıktan sonra Turabi için söyledikleri yenilir yutulur cinsten değildi.
Fakat en ilginci, Hasan’ın bunları son derece rahat, telaşsız, soğukkanlı, duru, akıcı ve tok bir dille ifade etmesiydi. Ben şahsen, o bunları söylerken Turabi’nin öfkeden ona yiyecekmiş gibi bakması, ama bu bakışın Hasan’ı hiç mi hiç “kazımaması”, aksine onun Turabi’nin gözünün içine baka baka, adeta çalışanıyla konuşan bir CEO, yahut danışanıyla analiz paylaşan bir terapist edasıyla sarf ettiği “serin” sözleri hayranlıkla, çok da eğlenerek izledim. “Güç taslayan öfkeli zafiyet” ile “kendinden emin sakin güç” arasındaki bu asimetride tadına doyulmaz bir mizah vardı.
Hasan Yalnızoğlu üç yıl önce yine sükûnet ve suhulet abidesi bir “güç” olarak finale kalıp kıl payı Nihat Altınkaya’ya karşı Survivor’ı kaybetti. Sonrasında bir Karaoğlan filminde Camoka rolünde izledik onu (bu, onun ikinci Karaoğlan filmi ve Camoka rolüydü). Film vasattı ama Hasan’ı izlemek yine de keyifliydi.
“Camoka Hasan” geldi ve iki yıldır Survivor’da hemen tüm yarışmacıları adeta ruhsal, sinirsel ve fiziksel anlamda haraca bağlamış, Acun Ilıcalı’nın da “tecimsel” anlamda basiretini bağlamış Turabi’nin façasını tereyağından kıl çeker gibi alıverdi. “Karaoğlan”laştı…
Acun açısından Turabi, evet, bir ticari çaresizlikti. Küfrün bini bir para olsa da, ne dili, ne eli, ne ayağı dursa da bunları garip bir sevimlilik halesiyle nötralize eden, böylece adeta mizah dergilerimizdeki zorba tiplemelerini andıran bu karikatürize figürü seyirci tuttu. Öyle olunca ve tabii buna eklenebilecek seçeneksizlik, yani başka göz doldurur figür olmaması nedeniyle Acun da diskalifiyeyi gerektiren bir dolu söz ve davranışına karşın onu geçen sene şovda tuttu. Şampiyon da kıldı.
Bu sene de kanaatimce TV 8 serüveninin ciddi ticari riskleri önüne açması sebebiyle bir “son çıkış” olarak gördüğü Survivor’da adeta “denize düşen yılana sarılır” misali bir motivasyonla Turabi’ye yine çağrı yapma durumunda kaldı. Şimdiye kadar da Turabi’nin tavırlarına yine herkese pes dedirten bir tolerans içinde olup çocuk kandırır gibi geçici diskalifiye cezalarıyla onu idare etti.
Hatta geçen hafta men cezası nedeniyle oyunlara katılamayan Turabi buna sebep saydığı Hakan’a herkesin içinde ve Acun’un önünde “Çakal” dedi. Acun, “Çakal”a lâl kaldı. Turabi bu kadar rahat, Acun bu kadar aciz yani…
Ama şimdi durum değişti. Hasan’ın çıkışı en çok Acun’un işine yarayacaktır. Oylama gecesi Hasan Twitter gündemine (TT) oturdu. “Acunn.com”a da ilgi yoğunluğundan girilemediğini söyleyenler vardı.
Yani Hasan, Acun’a iyi kazandırdı! O yüzden Turabi için tehlike çanları çalabilir. Hâlâ şovun çatışmadan beslenen dinamizmi açısından ona ihtiyaç var tabii ama artık tek ve vazgeçilmez bir altın yumurtlayan tavuk değil o.
Şimdi Acun’un eli rahatladı, Turabi’nin işi zorlaştı. Bir “Hop dedik” de Acun’dan gelirse tam gelir.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları