Adnan Dinçer

PenaltılarlaZafere...

12 Mayıs 2011 Perşembe
\n\n\n

Avrupa Ligine katılım için iki takım da müthiş mücadele verdi. Beşiktaş, yıldızlarıyla kazanmak için teknik kapasitesini kullanmak istedi. İstanbul BŞB. ise fizik gücü ile rakibini oynatmadan, beklenmeyen bir baskıyla Beşiktaş yarı sahasında mücadele etti. Bu nedenle de çok koşan taraf oldu ve defansta hatalar yapıldı. Oyunun kaderini etkileyecek isimler olarak Simao, Quaresma ve Almeida düşünülüyordu. Ancak Hasagic 90 dakikanın sonlarına doğru ve uzatmalarda kalesinde devleşirken Beşiktaş, beraberliği Sivokun duran topta vurduğu kafa ile sağladı.

\n

Savunmada sıkıntılı olan İBB. karşısında Beşiktaşın hücumcuları, orta alan baskısının yoğun yaşandığı süreçlerde kazandıkları topları değerlendiremedi. Siyah - Beyazlıların uzatmalarda daha diri görünmesinin nedeni; 90 dakikada yorulan Belediyesporlu oyuncuların pas hataları yapmasıydı. Yine de açık futbol sergileyen iki ekip, kazanmak için sürekli pozisyona girdi, fakat iki kale arasında gidip gelen top, teknik üstünlük ve taktiksel başarı getirmedi. Bu karşılaşmanın en özel olan tarafı belki de dünyada ilk kez bir belediye takımının kendi ülkesinin kupa finalini oynama başarısıdır. Abdullah Avcı ve öğrencileri gerçekten büyük iş yaptılar. Maç öncesi Beşiktaşın rahat kazanacağını düşünenler, Kadir Hasta bu futbol karşısında şaşırdıkları anlar yaşadı. Dikkatimi çeken en önemli konu; duygusal empati ile profesyonellikte yeri olmayan bir uygulama sonucu Holoskonun ilk 18de alınmayışı oldu.

\n

Penaltılar Beşiktaşa kupayı getirirken kaybeden İBB.nin gerçeği; genç ve acemi oyuncularının, deneyimliler karşısında sonuca yansıyan heyecanıydı. Cihan ve Metinin direkten dönen penaltılarını şanssızlık olarak yorumlayabiliriz. Dikkat çeken bir başka nokta da; maçın kaderini etkileyen beyaz noktanın, çukur ve müsait olmayan durumuydu. İşte bu anda daha tecrübesiz olan isimler, penaltıları atamayarak 120 dakikalık mücadelenin neticesini tayin etti

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sınırlar! 23 Mart 2024
Kocaman ayıp! 12 Mart 2024
Olmadı! 4 Mart 2024

Günün Köşe Yazıları