Adnan Dinçer

Kupalı 'Veda'

17 Mayıs 2011 Salı
\n

Bu sezon Ziraat Türkiye Kupasıyla taçlanan Kara Kartal, dün gece Fiyapı İnönüde kupayla tur atarken taraftarıyla da vedalaştı. Aslında bu sezon büyük umutlarla taraftarlarını ve futbol kamuoyunu heyecanlandıran Beşiktaş, özet olarak bekletinin de altında kaldı. Futbol yıldızlarına forma giydiren yönetim, Spor Toto Süper Ligde beklediği puanlara ulaşamadı. 46 puan kaybeden bir Beşiktaşı belki de tarih bu yıldızlarla birlikte unutmayacaktır (!)

\n

Eskişehirspor ise son haftalara dek 2. yarı çıkışıyla başarılıydı. Beşiktaş önünde de iyi bir takım olduğunu bir kez daha gösterdi.

\n

Tayfur Havutçuyla yeniden anlaşılması da Beşiktaş açısından olumlu olarak yorumlanabilir. Rıdvan, Atınç gibi genç isimlerin ilk 11de yer alması dikkat çekerken, Quaresma ve Fernandesin tribünleri mutlu eden başarılı görüntüsü ön plandaydı. Fernandesin son 2 maçtaki performansıbu takımın en büyük yıldızı ben olurum mesajını verdi. Attığı gol jeneriklere konu olacak güzellikteydi.

\n

Quaresmanın driplingleriyle yıpranan Eskişehirspor savunmasının hatalarını iyi değerlendiremeyen diğer isimler ilkyarıda skoru 1-1de kilitledi. Orta alan kurgusunda Necip, takıma uyum sağladığını bu karşılaşmada da netleştirdi. Genç Atınç hatasız oynadı.

\n

Beşiktaşta dün gece dikkat çeken bir başka görüntü de duran toplardaki başarılı ve gole dönük sonuç veren vuruşlardı. Kupada Sivokun becerisi ne kadar önemliyse Almeidanın da kafa golündeki vuruş tekniği ve estetik o kadar can alıcıydı. Bu durum Siyah-Beyazlıların rakiplerine göre avantajı sayılabilir. Bu gerçekten yola çıkarak yeni sezonda takımı tamamlayıcı futbolcular alındığında ortaya kaliteli bir Beşiktaş kadrosu çıkacaktır. Ancak Fernandesin dün akşamki formuyla Gutinin kötü oyunu ve umursamazlığı gözden geçirilmelidir. Açıkçası dün geceki Gutinin Beşiktaş 11’inde yeri yok. Bunu tribünler de bir kez daha teyit etti. Maça son noktayı da Simaonun penaltı golü koydu.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Tek çare 24 Nisan 2024
Nihayet 20 Nisan 2024
Beşiktaş’a benzemek! 14 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları