Arif Kızılyalın

Yaşandı ve Bitti...

21 Mayıs 2011 Cumartesi
\n

Bomboş tribünler önündeki hedefsiz Galatasarayın Konyasporla oynadığı maçı izlerken Burak Kutun yıllarca önce hit noktasına ulaşan ünlü şarkısının sözleri aklıma geldi.

\n

Ne diyordu genç popçu: Yaşandı bitti saygısızca / Aldatmanın tadına varınca / Doğru söylesen kimin umurunda / Gözüme inanırım, haydi zıpla.

\n

Evet, sevenlerine İyi ki sona erdi dedirten kâbus gibi bir sezonu resmen noktaladı dün Galatasaray. Gerçekten, yaşandı ve bitti koskoca bir sezon, hem de saygısızca, umursamazca ve anımsanmamacasına.

\n

Kimler mi saygısızlık etti?

\n

Galiba Sarı - Kırmızılı çatı altındaki hiç kimse, dün akşam geride kalan 2010-11 sezonu için, Görevimi yerine getirdim diyemeyecek. Ne futbolcusu, ne antrenörü, ne taraftarı, ne yöneticisi. Elbette Galatasarayın kepenklerini indirdiği son 90 dakikayla ilgili önemli bir nokta daha var. O da boş tribün karabasanı. Bu stat açılalı 3-4 ay oldu olmadı, seyircisiz 2. maç oynandı dün gece. Neymiş, Ankaradaki Gençlerbirliği maçında 3-5 kişi küfretmiş, bunun faturası da İstanbuldaki Galatasaray camiasına kesilmiş. Mülki amirlik yapan rahmetli babamın bir lafı vardı, “Aladağdaki faili, Uludağda yakalayamazsın diye.

\n

Bizim TFFninki de o hesap. Nasılsa buldular Galatasarayı böylesine güçsüz, sahipsiz bir tekme de onlar vurdular. Alakasız, gereksiz ve her şeyden öte adaletsiz ceza, en kötü sezonun sessiz sedasız kapanmasına neden oldu.

\n

Maç mı?

\n

Düşmüş Konya ve bildiğimiz G.Saray; gerçi Fatih Terimin gelişi galiba takımda kalmak isteyen Aydın gibi, Kâzım gibi, Gökhan Zan gibi isimlere sihirli değnek etkisi yapmış. İnanamadım izlerken, genç irisi Aydını. Sanki 5 yıl öncesindeki Figo Aydın günlerine dönmüştü. Dünkü formuna bakılırsa Gökhan Zanla Servet ikilisini bozmak zor. Keza Çağlar solda, Kâzım ile Yekta da ilk 11de oynar. Hatta yolcu gözüyle bakılan Culio bile Göndermeyin diye bas bas bağırdı. Tabii iş işten geçtikten sonra.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Huzur’u ararken! 27 Mart 2024
Güvenlik kurulu! 19 Mart 2024

Günün Köşe Yazıları