Kabak AKP'nin Başına Patlar: MHP ve Komplo

22 Mayıs 2011 Pazar
\n

İktidar, seçim stratejisini en az bir yıl önce MHPnin çökertilmesi üzerine kurdu! Birkaç kez belirttiğim gibi, iktidarın Kürt Açılımı politikasını bitirip artık Kürt Sorunu yoktur noktasına gelmesiyle, MHPyi avlamaya yönelmesi, bu değişikliğin iki dramatik ucudur.. Daha önce yazdığımız gibi, Kürt oylarından alabileceğinin sınırlarına dayanmış, Kürt Açılımında gidebileceği bir yer de zaten kalmamıştı!

\n

Kürt sorunu yoktur, politikası KCK tutuklamalarıyla başladı! Bu, Aralık 2009dur, dava da Ekim 2010da açıldı! Bu zaman aralığı içinde anayasa değişikliği Mecliste tezgâhlandı ve evet oyu çıkması için ana güç olarak MHPye yüklenildi... MHP, esas referandumda (12 Eylül 2010) çökertildi önemli ölçüde!

\n

Seçimlerde yeniden çoğunluğu sağlaması, dahası, Mecliste anayasa değişikliğini referanduma götürebilecek bir çoğunluk elde edebilmesi için bile, MHPnin milletvekillerinin AKPye devşirilmesi gerekiyordu... Seks ve kadın tezgâhından daha kolay ne olabilirdi! İktidarın adamlarının üzerindeki büyük siyah örtüyü de bir el kaldırsa, altından Sodom ve Gomorra görüntüleri çıkacaktır!

\n

AKP seçim öncesi son kozlarını MHP üzerinde oynuyor... Başbakanın miting alanında oy almak için söyleyeceği hiçbir şey yoktur! Oy avcılığı yeraltı/belaltı vuruşlarla sürdürülüyor!

\n

MHP bundan güçlü çıkar ve Mecliste kalırsa, AKP 300ün altına düşecektir! Olasılık içindeki bir sürpriz de, AKPnin tek başına iktidar olabilmesinin bile zora girmesidir!

\n

‘Muhalefete çekidüzen’miş!

\n

Kaset tuzaklarının amacı konusunda ortalığa büyük biradere ilişkin komplo teorileri sürülüyor. Buna göre bir mutlak otorite, muhalefeti güçlendirmek ve AKP karşısında doğru dürüst bir muhalefet yaratmak için, hem CHP hem de MHPnin değişmez, yeteneksiz ve yetersiz liderlerini devirmeye, bu partileri yenileştirmeye girişti!

\n

Bunu ciddi ciddi ortaya süren, ciddi ciddi insanlar var! Muhalefetin, muhalefet partilerinin iyiliğini isteyenbu mutlak güç, önce kasetle Deniz Baykalı devirdi ve CHPde değişiklik kumpasıtıkır tıkır gerçekleşti, yeni bir CHP yaratıldı! Şimdi aynı şey MHP üzerinde gerçekleştiriliyor!

\n

Komplo teorileri, kolaycı açıklamalardır, a) süreçleri iyi analiz etmeyenler veya bunun zorluğuna katlanamayanlar, olayları bir büyük gücün tezgâhladığını ileri sürer; b) veya bazı hınzıroğlu hınzırlar; tezgâhı kuranları gözlerden saklamak için, bu komplo teorilerini piyasaya sürer ve kafa karışıklığı yaratmaya çalışır...

\n

MHP içindeki iktidarın elini görmemek için ya aptal ya da çok saf olmak gerekir! Kaset olayı tezgâhına MHP içinden Devlet Bahçeli ve ekibini devirmek amacıyla katılanlar olabilir. Ama bunların da iktidar ve yeraltı örgütüyle birlikte içinde hareket ettikleri kesindir!

\n

Prof. Sencer Ayata, CHP Başkan Yardımcısı ve üretilen sosyal demokrat projelerin başındaki adam, MHP komplosu üzerine bir sohbette yaklaşık şöyle dedi:

\n

Dünyada MHP gibi partilerin niteliği üzerine uzman bir Amerikalıya göre, bu tür olaylar ve yıpratılan kişiler, MHP üzerinde fazla etki yapmaz. Yeter ki parti liderine, Devlet Bahçelinin başına bir şey gelmesin! Kamuoyu anketlerinde de MHPnin gerçek oyunu yakalamakta zorlanırsınız, anketler genellikle, iki puan kadar düşükmüş gibi çıkar...”

\n

Anketlerde de MHPnin Meclise girmekte bir sorunu gözükmüyor!

\n

Olayın, AKPnin başına patlama olasılığı epey yüksek!

\n

Haydi hayırlısı!

\n

Akıl tutulması

\n

İktidar liboşluğu nasıl da akıl tutulması yaratıyor! Türk Kürtçülerden iki mümtaz yazar, AKPnin Kürtlerin üzerine yürüdüğüne inanmak istemiyor! Tunceli ve diğer yerlerdeki çatışmaların, iktidarın bilgisi içinde değil de, ordunun kendi başına, iktidara rağmen ve iktidarı zor duruma düşürmek için gerçekleştirdiği görüşünde!

\n

Sayın Başbakan eğer istikrarı gerçekten önemsiyorsa, Türkiyede sivil otoritenin başı olarak, askeri otoriteye operasyonlar konusunda söyleyeceği bir şeyler olmalıdır bu kritik dönemde... diyorlar birbirlerine!

\n

Pöh pöh pöh!!

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları