Arif Kızılyalın

Şampiyonluğun Geldiği An

24 Mayıs 2011 Salı
\n

Fenerbahçe şampiyon oldu. Sivassporu, Sivasta yenerek mutlu sona ulaştı 104 yıllık koca çınar.

\n

Öncelikle başkanından teknik direktörüne, futbolcusundan doktoruna herkesi kutlamak gerek. Elbette Aziz Yıldırım, Aykut Kocaman, Alex ve Volkan ayrı birer övgüyü hak etti. Çünkü bu dörtlü, gerçekten yüreğini, zekâsını, yeteneğini ortaya koydu. Peki Fenerbahçe ne zaman şampiyon oldu? Bu soruya verilecek yanıt belki de çok basit; 2010-11 sezonunun son maçının bitiş düdüğü çaldığında... Teknik olarak evet, ama düşünce bağlamında hayır’.

\n

F.Bahçe, işadamı ve gönlünü Sarı - Lacivertli renklere kaptıran Murat Ülkerin merhum annesinin cenaze töreninde ilan ediyordu aslında şampiyonluğunu. Yani 2010 yılının sonbaharında, Trabzon, Bursa başını almış giderken. Nasıl mı? Anımsayın o tarihleri, Christoph Daumdan görevi devralan Aykut Kocamanın iç ve dış güçler tarafından acımasızca eleştirildiği, Ne işi var Aykutun Fenerbahçenin başında? Bir numara ufak geliyor bu takıma diye ahkâm kesilen günleri hatırlayın. Kocamanın istifanın eşiğine gelip, Aziz Yıldırıma, Alacağınız karara saygı gösteririm dediği günlere rastlar Fatih Camisindeki o cenaze töreni. Hani Alex, Niang, Emre, Dia, Stoch krizlerinin yaşandığı günler var ya...

\n

İşte o tarihlerdeki cenazede Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günayın, Başkan Yıldırımla yaptığı sohbete kulak misafiri oldum.

\n

Konuşmanın sonunda dinlediğimi anladı Aziz Yıldırım. Göz göze geldik, Her şey yazılır mı gazetecilikte diye sordu. Yanıt vermedim.

\n

Şimdi yazıyorum.

\n

Günay: Sayın Başkan çok eleştiri var, Aykutun arkasında duracaksınız değil mi?

\n

Yıldırım: Duracağız, duracağız da bizim arkamızda kim duracak? Geçen sezonki gibi bir sonuç yaşarsak, tüm emeklerimiz boşa gider diye endişeleniyorum.

\n

Günay: Aykut bizim evladımız. Tıpkı senin gibi. Sen de bizim evladımızdın, şimdi başkanımız oldun. Aykut bizim golcümüzdü, şimdi teknik direktörümüz.

\n

Yıldırım: Gönlünü ferah tut Yüksel Ağabey, ben burada olduğum sürece Aykutu harcatmam...

\n

Ve o konuşmanın ardından günler, haftalar, aylar geçti. Sarı - Lacivertliler yeri geldi 9-10 puan geriye düştü ama aralık ayı sonunda başlayan tırmanış şampiyonluğu kazandırdı.

\n

Kimi Beşiktaş karşısında alınan 3 puan diyor, kimi Aslantepedeki derbi zaferinin şampiyonluğu getirdiğini söylüyor. Hatta Mahir Hocanın oğlu, kaleci Mertin Trabzonda kurtardığı penaltının 18. şampiyonluğu kazandırdığı belirtiliyor. Doğrudur, bunlar hep dönüm noktası ama bence şampiyonluk, Aykutun kellesini isteriz denilen günlerde verilen kayıtsız şartsız destekle geldi.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Huzur’u ararken! 27 Mart 2024
Güvenlik kurulu! 19 Mart 2024

Günün Köşe Yazıları