Hilmi Türkay

Yok Böyle KutlamaGece uzun oldu

24 Mayıs 2011 Salı
\n\n\n

22 Mayıs gecesi saatler 21.45i gösterdiğinde F.Bahçeliler, Türkiyenin dört bir yanında sokağa döküldü, ben de Sivasta tanıklık ettim şampiyonluk çoşkusuna. Sabaha karşı otele döndüğümde gelişmeleri televizyonlardan da izledim. F.Bahçe şampiyon olunca eğlenceleri dahi bir başka oluyor. Haklı sevinç... Bu öyle bir sevinç ki geçmişte kaçan şampiyonlukların acısını çıkartırcasına.... Caddelere, sokaklara baktım, yürüyebilene aşkolsun. Günün ilk ışıklarına kadar eğlendiler, uyumadılar. Sarı - Lacivertlilerin 18. şampiyonluğu... Anlamı daha büyük. Çünkü G.Sarayı geçtiler. Ve dün... Çok sayıda basın mensubu arkadaşlarımla birlikte saat 14.00 sularında Atatürk Havalimanına iniş yaptık. Ama oturup, dinlenmeden soluğu Samandıra Can Bartu Tesislerinde aldık. Buram buram et kokuları. Futbolcuların eşleri, çocukları, yakınlarıyla barbekü partisindeler. Oyuncuların yüzlerinden gülücükler eksik olmuyor. Kaptan Alex ilgi odağı... Çünkü F.Bahçe şampiyon, Brezilyalı gol kralı... Hava sıcak, 22-23 derece. Bizim de içimiz ısınıyor. Sivasta üç gün yağmura teslim olmuştuk. Yeşil alanda oturup, bol oksijen tenefüs etmek, sağlığımız için elbetteki önemli. Özlemişim yeşili. Çoğu yer biliyorsunuz ki artık taş yığını.. Neyse konuyu değiştirmeyeyim. Sporcular bol bol röportaj verdiler, değişik görüntüler sergilediler. Barbekü partisi tamamlandı, bir süre dinlenmeye çekildi futbolcular.

\n

Uzun bir gece bekliyordu çünkü onları... Saracoğluna gidecekler ve şampiyonluk kupasını kaldıracaklardı. Ama Kadıköye ulaşmak için Bağdat Caddesinde oluşan insan selini nasıl geçeceklerdi, bunun farkında mıydılar acaba? Olanlar, oldu... Saplandılar binlerce F.Bahçelinin içine. Yol boyu Sarı - Lacivertli kafileye eşlik edenler çabası. Formalar, şapkalar, bayraklar, atkılar. Rengarenk bir ortam. Değmez mi, değer... Saatlerce ilerleyemediler, bir de araçlarıyla konvoy oluşturanlar yok muydu? F.Bahçelileri taşıyan çift katlı otobüsün önünde, arkasında, sağında solundalardı. İzin vermiyorlardı otobüsün gitmesine. Bir de korna sesleri. Stada gelindi ama nasıl? Futbolcuların hepsi maç oynamış gibi yorgun düştü ama şikâyet etmediler. Neden etsinler ki... Gecikmeli şampiyonluğun şikâyeti olur mu? Saracoğlunda binlerce taraftarın karşısına çıktılar. Yıkıldı tribünler... Herkes birbirinin üzerindeydi, sığmadılar her zaman oturdukları koltuklara. Coştular. Hep bir ağızdan yükselen Şampiyon... Şampiyon...sesleri Kadıköyü inletti. Konfetiler, havai fişekler. Şarkıcılar, türkücüler. Daha neler neler. Aman, aman... Görüntüler birbirinden güzel. 7den 70e F.Bahçelinin keyfine diyecek yok. Eğlenmek en doğal hakları...

\n

Kocaman’ın ilk MUTLU SONU

\n

Başkan Aziz Yıldırıma baktım, gözleri ışıl ışıldı. Aykut Kocamana baktım, gözleri ağlamaklıydı. Zorlukları geçmek, engelleri tek tek aşmak kolay mı? Aykut Hoca, Sivasta son ana kadar büyük heyecanla maçın içindeydi, bir an dahi kopmadı. Hele skor 4-3 iken o kalan iki-üç uzatma dakikası yok muydu? İyi ki yine şampiyonluğu kaçırmadı F.Bahçe! Teknik direktörlük yaşamındaki ilk şampiyonluğuydu bu Aykutun. Tribünler tek tek futbolcuları çağırdılar, şov vaktiydi artık şampiyonluk kupası için. Bu anlamlı kupa ellerden ele geçerken Saracoğlunu da görmenizi isterdim. Şampiyonluğa yakışan bir gece oldu. Bir kez daha Sarı - Lacivertlilere alkış... Şimdi 40 gün, 40 gece eğlenme zamanı. Hadi F.Bahçeliler, durmayın, kutlayın doya doya şampiyonluğunuzu... Unutmadan söyleyeyim, karaborsacılar yine işbaşındaydı, ‘Nasıl yani diyecek olursanız; 5 TLlik bilet, 150 liradan alıcı arıyordu.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yanlış karar! 23 Nisan 2024
Yazık oldu! 19 Nisan 2024
Uyanış 15 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları