Erinç Yeldan

Che'li Bir Öykü

25 Mayıs 2011 Çarşamba
\n

\n

2010-2011 futbol sezonu sona erdi. Her sene olduğu gibi bu haftaki Ekonomi Politik yazısını futbola ayırmak istedim. Öyküyü değerli çalışma arkadaşım Doç. Dr. Ebru Voyvoda anlatmıştı. Kendisinden dinlediğim biçimiyle aşağıda aktarıyorum:

\n

***

\n

Che Arjantin doğumludur. Gün gelir arkadaşı Alberto ile Güney Amerika turuna çıkarlar. Che konakladığı her ülkeden annesine mektup atar, gördüklerini anlatır. Kübada iken artık gezilerinin sonlarına gelmişlerdir; çünkü paraları tükenmiştir. Che annesine kısa bir mektup yazar; paralarının bittiğini haber verir ve kısa süre içinde ilk gemi ile geri döneceğini bildirir. Fakat içi yanmaktadır Chenin. Daha yapmak istedikleri bitmemiştir, hele ki Kübada.

\n

Öykü bu ya, ceplerindeki son para da yitmişken kendilerini sıkı bir futbol turnuvasının düzenlendiği bir alanda bulurlar. Oturup maç izlerken yanlarına bir çocuk yaklaşır ve iki adamlarının eksik olduğunu, eğer isterlerse bu turnuvada kendilerinin de takımlarında oynayabileceğini anlatır. Che ve Albertonun tek şansı bu turnuva olduğundan tereddütsüz kabul ederler; zaten Alberto çok iyi oynar futbolu; iyi bir golcüdür; Che ise kalecilikte ortalamanın üzerindedir!

\n

Turnuvada Che ve Albertonun takımı önlerine geleni devirmeye başlar. Alberto takımı tek başına taşımaktadır attığı gollerle. Che de kaleyi korumaktadır. Son dakikaya kadar gelirler. Final maçı 7-7 devam etmektedir ve son dakikada hakem Che ve Albertonun takımının aleyhine penaltı verir. Kalede Che, 3-5 adım ötesinde penaltıyı kullanacak çocuk dikilmektedir. Che bu son dakika penaltısını kurtarır ve maçı uzatmaya götürür. Uzatmada Alberto maçı alır ve takımları şampiyon olur.

\n

Para ödülünden paylarına düşeni alan Che ve Alberto artık Kübada kalabileceklerdir. Che annesine bir mektup daha yazar: Anne gelişimizi erteledik, biraz daha Kübada kalacağız, bizi merak etme.

\n

Ve öykümüz başlar...

\n

***

\n

Sorulması gereken soru şudur; ya penaltı gol olsaydı?

\n

Bir de Kocaman tebrikler: Şampiyon FenerbahChe...

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları