CHP'nin Kocaeli adayı Sirmen

30 Kasım 2008 Pazar

Kocaeli’de üç dönem  Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Sefa Sirmen, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın katıldığı törende 29 Mart Yerel seçimlerinde CHP’nin Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak ilan edildi.

İzmit’te Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törene binlerce İzmit’li katıldı. Törende ilk sözü alan CHP İl Başkanı Sirmen, üç dönem boyunca yaptığı başkanlık döneminden örnekler verdi. Sirmen, 15 yıllık başkanlık döneminde kendisine 1 milyar dolar geldiğini, mevcut AKP’li yönetime ise 5 milyar dolar geldiğini belirterek ” bu paradan 17 milyon YTL’yi  sadece reklama harcamışlar. Ziraat odası başkanını sordum .Bölgemizdeki köylü vatandaşlarımıza  ücretsiz tohum dağıtsak ne kadar tutar dedim. 2,5 milyon YTl, Ücretsiz gübre ne kadar tutar dedim. Onunda 15 milyon YTL olduğunu söyledi. Ama kimseye destek olmadılar. 29 Mart seçimlerinde göreve gelirsek 5 milyar doların nerelere harcandığını göreceğiz” dedi.

 

Baykal, "Türkiye çözülme durumuna geldi"

Sefa Sirmen’in   CHP’den Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığının açıklanma törenine katılan Deniz Baykal , müthiş bir çoşkuyla konuşmasına başladı;
   
"Katılım töreninden ibaret bir toplantı değil, bu kalabalık topluluğun toplanmasının bir nedeni var bu bir mesajdır. Biz İzmit’te iktidarı değiştireceğiz.diyorsunuz. Tayyip’e buradan bir mesaj gidiyor. CHP burada büyükşehiri alırsa sen Başbakanlık koltuğunda zor oturursun.

Türkiye’de genel manzara çok iyi , Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iyi işlermi yapıyorsunuz. Bu iktidar olağan üstü koşullarla başa geldi. Dünya ekonomisinin en iyi ortamı oldu.Yola çıkarken yoksulluğu yok edeceğiz dedi. Üç yıl süre istedi .Yoksulluğu yolsuzluğu,İşsizliği kaldıracağız, ekonomiyi duzelteceğiz. Her şey ortada.Kötü tablolarla ortada .Türkiye’nin bir çözülme durumuna geldi. Vatandaşların ezici çoğunluğu gübre atamadı, parasızlık vatandaşı bu hale getirdi. Emeklilerin durumu vahim. Türkiyenin gerçeği vahim. Ford Otosan geçici izinde , işçi çıkartıyor, fabrikalar kapanıyor. Başbakan tedbir aldık diyor,  o zaman bu kapanan fabrikalar ne.Üretimler neden duruyor, işsizlik neden artıyor.?

Bugünkü iktidar kendi içindeki yolsuzlukları örtbas ediyor.750 milyon dolar paranın damadına kredi verilmesini sağladı. Bu dünyanın neresinde görülür. Köylüye kredi vermesi gereken bankadan kredi verildi. Başka bir ülkede bu olsa kıyamet kopar. Bu tabloyu kökünden değiştirmek durumundayız.Bu yerel seçimlerde bunu gerçekleştireceğiz. Kocaeli’de köklü başarılı belediye başkanları çıkardı.  İşte bunlardan biri  Rahmetli Leyla Atakan muhteşemdi.Ardından gelen Allah sağlık versin Erol Köse ağabeyimiz var. İşte ardından Sefa Sirmen. 3 dönem belediye başkanlığı yaptı. Başarısı ortada.Burada belediye başkanlığı çok önemli . İstanbulun yanında. İstanbulun yandan bütün dikişleri sökülmüş, Kocaeli’ne karışmaya başlamış. Demiryolu, 30 dolayında liman ve iskele,Karayolu bağlantısı ile muhteşem bir yer ,sanayinin kalbi burada atıyor.  Kocaeli’nin sosyal belediyeciliğe ihtiyaç vardır. Sefa Sirmen 15 yıldan 1 milyar dolar harcadı. Yaptıkları ortadı. Bu bir milyar doların içinde yer alan İZGAZ  550 milyara sattılar. Yuvacık Barajını ileri sürdüler.Dedikodu yaptılar , gereğini yapamadılar. AKP’li Büyükşehir Belediyesi bir döneminde 5 milyar dolar harcadı.

Ben Sirmen’i Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmasını taahhüt edersem. Siz Sirmen’i seçecekmisiniz?" diyerek Sirmen’i CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ilan etti.

Yüzlerce katılım

Sirmen’in Kocaeli Büyükşehir belediye Başkan adayı olması açıklandıktan sonra Baykal , başta Kocaeli Makine Mühendisleri Odası Başkanı Çınar Ulusoy, Kocaeli Ticaret Odası Meclis başkanı Şaban Sarıgülle, İzmit Muhtarlar Odası Başkanı Ahmet Uzun başta olmak üzere CHP rozetlerini taktı.
 
 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorumluluk! 11 Mayıs 2020
Mücbir sebep! 24 Mart 2020
Ergin-Larkin 18 Mayıs 2019

Günün Köşe Yazıları