Mehmet Özgül

Engelli Yol

20 Nisan 2015 Pazartesi

G.Saray maça kötü başladı. Bunun nedeni santrfor arkası ortasaha oyuncularının 4’e 3 Trabzonspor lehine olmasının yanında aynı zamanda Yasin- Sneijder-Umut üçlüsünün performansının oyunun iki yönünde de Deniz-Özer-Mehmet-Erkan dörtlüsünün gerisinde kalmasıydı.
G.Saray’da klasikleşen savunma arasına oyuncu kaçırma hastalığı iki kez yaşandı. İlki golü getirdi ikincisinde atılan pası Chedjou kesti. Hamit’in sakatlığına kadar Galatasaray karşı kaleye gitmekte çok zorlandı. Trabzon istekli ve hırslı oynarken G.Saray rakibinin temposunun gerisinde kaldı. Emre’nin girişiyle Sneijder geriye çekildi, ortasaha dengelendi.

Rüzgar terse döndü
İlk yarının kayıp adamı Yasin’in yerini Olcan’a bıraktığı ikinci yarıya G.Saray iyi başladı. Ne var ki Trabzon savunma kurgusunda hem birinci, hem ikinci bölgede çok başarılı oldu. Bu süreçte G.Saray gol kovalarken çabuk karşı ataklara zemin hazırladı. İlk yarıda Trabzon ağırlıklı oyun ikinci yarı terse döndü. Sneijder’in pasında Emre 3. şutunda skora denge getirdi. Kaleci Hakan Arıkan’ı da kutlamak lazım.
Hamit’in sakatlığı kırılma anıydı. Öncesinde Trabzonspor sonrasında Galatasaray oyuna ağırlığını koyan taraf oldu. Oyunun son bölümünde iki takım da gol kovaladı. Telles pozisyon hatası yapınca amacına ulaşan Trabzonspor oldu. Hedef giden yol engelle doldu.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları