Arif Kızılyalın

M. Ali Aydınlar'ıBekleyen Tehlike!

18 Haziran 2011 Cumartesi
\n

Genel seçimler bitti, artık gözler Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerinde. 28-29 Haziranda Ankaraya yapılacak olağan genel kurulda, Türk futbolunu önümüzdeki 4 yıl için yönetecek isim belli olacak.

\n

Görünen o ki, heyecansız, sonucu belli bir seçim yaşayacağız. Mahmut Özgenerin Artık yokum açıklamasının ardından, adaylığını kamuoyuna resmen duyuran Acıbadem Sağlık Grubu Başkanı ve eski Fenerbahçe yöneticisi Mehmet Ali Aydınlar, tüm çevrelerin desteğiyle koltuğa oturacak gibi duruyor. Çünkü, en önemli rakipleri eski Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, çeşitli nedenlerle yarıştan çekildi.

\n

İşte bu noktada M. Ali Aydınların eline tarihi bir fırsat geçti.

\n

Bugüne kadar birçok federasyon başkanına kısmet olmayan kendi ekibini kendi yapma özgürlüğünü yakaladı Aydınlar. Ne var ki, futbol kulislerinden sızan haberler, Aydınların yeniden yapılanmadan çok, eski sistemi bir iki ufak değişiklikle devam ettireceği yolunda.

\n

Eğer bu dedikodular doğru ise futbolumuzun aday başkanını zorlu bir süreç bekliyor demektir.

\n

Neden mi?

\n

Çünkü, Mahmut Özgener ve ekibi Türk futbolunu iyi yönetemedi. Yönetse, zaten Özgener çekilmez Adayım derdi. Şöyle geriye dönüp bir baktığımızda icra kurulları MHK, PFDK, Tahkim, Temsilciler ve Hukuk Kurullarının zaman içinde büyük sıkıntılar yaşadığını görüyoruz. Özellikle, Merkez Hakem Kurulunun akıl ve mantıkla bağdaşmayan hakem-gözlemci atamaları, bu çelişkinin yol açtığı hatalar, Disiplin Kurulunun verdiği adaletsiz cezalar, Tahkimden çıkıp-çıkmayan kararlar Özgenerin altındaki koltuğun bir bacağını kırmaya yetti. Öteki 3 sağlam bacaktan, ulusal takımlar ayağı da Hiddink tercihi ile sallanınca, İzmirli dostumuz ateşten gömleği yeniden giymeme kararı aldı.

\n

İşte bu süreci herkesten çok daha yakın yaşayan M. Ali Aydınlar şimdi başkan adayı.

\n

Çok başarılı bir iş hayatı olan Aydınların aynı hataları yapmayacağını tahmin etsek de, TFF İcra Kurullarının bir iki değişikle aynen devam edeceği, keza yönetim kurulunun şu anki benzer isimlerden oluşacağı söylentileri, danışman kadrosunun aynen yerini koruyacağı haberleri eğer doğru ise, vah M. Ali Aydınlara vah!

\n

Çünkü, Türkiye öyle bir coğrafya ki dün alkışlayanlar, bugün en acımasız eleştirileri getirebilir.

\n

Bu bağlamda, rakibi de olmayan M. Ali Aydınlar, önümüzdeki 4 yıl için sırtını rahatlıkla dönebileceği sağlam isimlerle çalışmalı. Elbette hizmette süreklilik esastır ve hem üst kademe yönetimde, hem kurullarda, hem de TFF profesyonel kadrosunda bazı isimler görevine devam edecekti. Ama köklü bir değişikliğe gitmezse, insanlar bir süre sonra Eski tas, eski hamam tekerlemesini söylemeye başlar, yarın öbürgün ilk hakem hatasında da kulüpler ayağa kalkar.

\n

Örneğin, şu anki MHK, PFDK, Hukuk Kurulu ve Tahkimden bir tek kişi görevine devam etmemeli etik açıdan!

\n

Keza, Hiddink tercihini kullananlar, Ersun Yanalı kritik bir göre getirip, onun projelerini görmezden gelenler, her şeyden öte, sağa sola mavi boncuk dağıtma adına TFF kasasını zarara uğratanlarla yollarını ayırmalı yakından tanıdığımız M. Ali Aydınlar.

\n

Ayırmazsa mı?

\n

Eh, burası Türkiye, her an her şey olur!

\n

O yüzden, M. Ali Aydınlar, bir önceki dönem ne yapıldıysa, tam tersini icra etmeli. Denenmiş, yıpranmış isimlerle yollarını ayırmalı, her şeyden öte, kulüplerden ve Biz seni aday gösterdik diye devreye girenlere kulaklarını tıkayıp yönetim tercihini ona göre kullanmalı!

\n

Bir dipnot; eğer Aydınlar, baskılara boyun eğer ve ekibini sil baştan yapmaz ise o zaman gerçekten yazık olmuş Mahmut Özgenere derim. Ki bu satırların yazarı, göreve geldiği saatten itibaren Özgeneri en ağır biçimde eleştirdi. Buna rağmen, eğer Özgener gider ve icra kurulları ile yönetimin tamamı görevde kalırsa, gerçekten yazık olmuş derim Mahmut Başkana!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları