Özelleştirmeden Kamulaştırmaya, CHP

19 Haziran 2011 Pazar
\n\n\n

Kemal Kılıçdaroğlunun CHP başkanı seçilmesinin üzerinden bir yıl bir ay, bir halkoylaması, bir de genel seçim geçti. Kılıçdaroğlu, partinin altyapı örgütlenmesi anlamında bir enkaz devralmıştı.

\n

22 Mayıs 2010daki kurultayın ertesi, CHPnin il ve ilçe şubelerinde durum, İstanbullu, çok tanınan ve çok sevilen, adı bende saklı iş kadını arkadaşımın gözlemiyle tam tamına şöyleydi:

\n

Sevgili Mine,

\n

Kemal Kılıçdaroğlunun CHPye başkan seçilmesi ile başlayan sevinç dalgasına kapılarak, ben de bir arkadaşımla birlikte İstanbul Beyoğlu CHP bürosuna gidip partiye üye olmaya karar verdik. Voskeparan Apartmanının 2nci katına bir pazartesi sabahı erkenden geldik. Bürodaki partililere bir süre niçin geldiğimizi anlatamadık. Sonunda, Şu televizyonu kapatır mısınız lütfen!diye ricacı olduk, bizi dinlemeyi lütfettiler. Üye olmak istediğimizi söyleyince, bizdeki heyecanın binde birinin onlarda olmadığını gördük. Elimizde form kalmadı ve Bugün git yarın geltarzında, kaba ifadelerle karşılık bulmak, bizi çok şaşırttı... Fotokopi çektirmelerini önerdiğimiz zaman ise onlara işlerini mi öğreteceğimizgibi bir cevapla haddimiz bildirildi.

\n

Kovulmaktan beter bir muamele ile neredeyse kapıya konulduk. Halbuki her ikimiz de gönüllü çalışmaya, imkânlarımızı partiye faydalı olmak için kullanmaya hazırdık. Derken, İstanbul İl Başkanı değişti. Bir tanıdığım başkan seçildi, ama ona da ulaşmak mümkün olmadı

\n

Bir süre sonra tesadüfen, bana kartını veren, CHPye üye olma dileğimi heyecanla karşılayan ve Partimizin sizin gibi insanlara ihtiyacı var, sizi yarın arayacaklar, gereken yapılacaktır!diyen birisiyle tanıştım. Bu kişinin benim tanıdığımın yerine CHP İstanbul İl Başkanı olduğunu öğrendim, umutlandım. Hemen ertesi gün, kendisine partiye üye olmak ve gönüllü çalışmak istediğimi anımsatan bir e-posta gönderdim. O gün bugündür yanıt alamadığım gibi, kimse de bana partiye nasıl, nerede üye olabileceğime ilişkin yol göstermedi.

\n

Sonuç olarak, 12 Haziran seçim sonuçlarının hiç de şaşırtıcı olmadığına inanıyorum... Bir CHP kurucusu ve 2 dönem milletvekili torunu olan ben, bir daha CHPye oy verir miyim, bilmiyorum…”

\n

***

\n

Yukardaki durum, sıra dışı bir örnek değildir. Tanıkların ve benzer tanıklıkların bini bir para. CHP örgütünün 1 yıl, 1 ay önceki bu köhnelik fotoğrafı, partiyi 18 yıl boyunca küçülsün, benim kalsınihtirasıyla kendi mülküne dönüştüren Deniz Baykal ve ihtiyarlar heyetinin eseridir. Bu heyet, partiyi kendi mevkilerine özelleştirmiş, kendileriyle birlikte yaşlandırmış ve kendilerinin tıkanan soluğundan fazla solumasını engellemiştir.

\n

Kemal Kılıçdaroğlunun başkan seçilmesi, CHPnin bir politbüronun özel mülkü olmaktan çıkarılıp kamulaştırılması, yani kamuya mal edilip halka açılması anlamında bir umuttu. Ben de dahil pek çok kökten CHPli bu umut rüzgârına kapıldık.

\n

Bir de baktık ki, Kemal Kılıçdaroğlu iyi de, partiyi asıl biçimleyen, AKPnin açılımlarına öykünen Gürsel Tekin ile aynı yoldan geçip, aynı suları içenfırsatçı takımı.

\n

CHPnin kamuya mal edilmesini bekleyen bizler gördük ki, Gürsel Tekin ve şürekâsının halka açılımdan anladığı, partinin ANAPtan, DYPden dul kalıp AKPden yüz bulamamış politikacı eskisi, medya patronu yamağı, yamağın bacanağına falan koltuk sahası açmak.

\n

Kemal Kılıçdaroğlu, yirmi yıldır kimsenin harcamadığı emek ve çabayı harcadı \t\tama... Gördük ki CHP, \t\tpartiyi çıkar karşılığı \tolmadan destekleyen \taydınları toplayıp kendi saflarına arkanızdayızmesajıyla güven ve güç vermek yerine, AKP yandaşı ya da artığı yazarların, şarkıcıların peşinde, onların desteğini kazanmaya çalıştı.

\n

Gördük ki pek çok ilkeli ve değerli CHPlinin yanı sıra Tuncay Özkan CHP üyesi değil diye aday gösterilmezken, DYPden ANAPa üyelik abidesi Aydın Ayaydın, CHP milletvekili seçtirildi!

\n

Kemal Kılıçdaroğlu iyi güzel de, CHPli olup CHPye oy vermeyen yüzde 5e bütün bu ve daha pek çok ihanetin hesabını da birilerinin vermesi gerekiyor.

\n\n\n

‘G’ NOKTASI

\n\n\n

12 Haziran seçimleri, kimi CHPliler için kayıp değil, kazanç kapısı da oldu. Seçimler öncesi parti örgütünden sorumlu başkan yardımcısı Gürsel Tekinin dikkatini çekmek ya da gözüne girmek için yarışan milletvekili aday adayları, Tekine yakınlığıyla bilinen Gerçek Gündem sitesine ilan vermek için yarıştılar.

\n

Sonuç: Yakın bir tarihe kadar site çalışanlarının ücretlerini ödemekte zorlanan Gerçek Gündem sitesi sahibi Barış Yarkadaş, ünlülerin gittiği bir klinikte tüm dişlerini yeniledi.

\n

CHP kulislerinin Gürsel Tekine ayarlı gazetecisi Barış Yarkadaşın otuz iki adet yeni dişine 28 bin TL ödediği iddia ediliyor.

\n

Artık ona buna iftira atmakla yetinmeyip, ısırabilir de. Tabii yeni dişleri gerçekten sağlam ve çetin ceviz kırmaya kalkmazsa.

\n\n\n

Halk için ölürüm,

\n

ama birlikte

\n

yaşamam!”

\n

FRANÇOIS MAURIAC

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Deli Şair’e vefa 17 Mart 2024

Günün Köşe Yazıları