Katilin hedefi

04 Aralık 2008 Perşembe

IRAKTA ABD işgalinden bu yana öldürülen bilim insanlarının listesi Pakistan Daily gazetesinde yayımlanmış. Gazete, bu haberi Kill a nation yani Bir milletin öldürülmesi başlığıyla vermiş. Bülent Esinoğlu bu haberi yorumluyor:

Bir milleti yok etmek için önce o milletin eğitimcilerini yok etmelisiniz. Amerika da bunu yaptı. Irak halkını eğitecek kişileri ortadan kaldırdı. Gazete öldürülen bilim insanlarının toplam sayısını vermemiş. Saptanabilen isimleri vermiş. Karşılarına nerede ve nasıl yok edildiklerini belirtmiş. Vahşet sözcüğü bile yeterli olmuyor. Doktorları eğitecek tıp uzmanları, bilim insanları, profesörler, sosyal bilimciler, fenciler, velhasıl Pakistan gazetesinin dediği gibi bir milleti öldürmüşler.

Ünlü düşünür Prof. Micheil ChossudovskABDnin yeni başkanı Barack Obama bu vahşete gözünü çevirecek mi diye soruyor. Ben hiç o kadar iyimser değilim. Çünkü Amerikanın kendisini yaşatması için daima öldürmesi gerekiyor. Sistemin ve rejimin gereği budur. İster Obama gelsin, ister bir başkası gelsin bu öldürme işletmeciliği son bulmaz. Cinayet holdinglerine dönüşmüş Haliburtenlar, Blackwaterlar bu öldürme işletmeciliğinden geçiniyorlar.

Pakistan Daily, öldürülen fakat isimlerini tespit edemediği birçok bilim insanından söz ediyor. Gazetede yayımlanan öldürülenlerin isimlerini saydım. 432 bilim insanı Amerika tarafından öldürülmüş. Beş yıllık bilanço bu. Sayının daha da artacağını düşünüyorum. Çünkü kukla yönetim ile ABD arasında imzalanan SOFA Antlaşmasının halk tarafından kabul edileceğini sanmıyorum. Şiilerin lideri şimdiden direnişe devam edeceğini haykırıyor. Sünniler zaten başından beri direniyor. Geriye bir tek Kürtler kaldı. Onun için ABD Irakın kuzeyine yerleşecektir. Aksi takdirde tüm Irakı kısa zamanda kaybeder. Bunu biliyor. Bundan sonra Türkiyeyi daha zor günler bekliyor. Katilin hedefinde Pakistandan sonra Türkiye var.

Bu arada Iraktan gelen haberlere bakılırsa, ABD yönetimi Irakta işbirliği yaptığı Iraklıları Amerikaya götürüp yerleştirecekmiş. ABDnin Şii, Sünni, Kürt bin beş yüz kadar işbirlikçisi varmış. Darısı bizimkilerin başına diyeceğiz ama onların bir ayağı zaten Amerikada!

Krizden kurtulmayı nasip eyle yarabbi!

HAFTASONU Ankarada toplanan on binlerce işçi İslamcı AKP iktidarının ekonomik krizin faturasını emekçilere çıkarma politikasını eleştirirken aynı hafta mübarek Cuma günü Denizlide ne olmuştu biliyor musunuz?

İslamcı iktidara biat etmiş memur takımından sendikacılar krizden çıkış için dua ediyordu.

Şaka değil gerçek...

Denizlideki toplantıda ekonomik krizin nedeni olarak takdir-i ilahi gösteriliyor ve Türkiye Kamu-Sen Denizli Şubesi üyeleri ellerini açıp şöyle diyordu:

“Bu kriz gerek memurlarımızı, gerek emeklilerimizi, gerek çiftçilerimizi etkilemektedir. Bizlere, bu krizden bir an önce kurtulmayı nasip eyle yarabbi. İlahi yarabbi:

Şu günlerde ülkemizde ekonomik kriz yaşanmaktadır. Ekonomik kriz bizi de etkilemektedir.

İlahi yarabbi:

Ülkemizi, beldemizi, memleketimizi her türlü kötülüklerden, belalardan, afetlerden, zelzelelerden, sıkıntılardan, düşman hücumlarından, krizden koru yarabbi. Ellerini açmış amin diyen kamu çalışanlarına ihsan eyle yarabbi.”

İslamcı iktidarın başındaki RTEnin dünyayı sarsan ekonomik krizi neden küçümsediğini şimdi anlıyor gibiyiz. Galiba, müminlerin dualarıyla krizin teğet geçeceğine inanmışa benziyor!

Onur

Hamza Saykan: RTE Bu millet bir çuval kömüre oyunu satmayacak kadar onurludur demiş. Kömür karşılığı AKP’ye oy verenler düşünsün!

Yağmur Deniz

Erdoğan: ‘Kriz inişe geçti’.

Doğru, eve iniyor!

Kapalı

 

Nezahat Özbek: CHP’nin kapılarının solcu kadınlara neden kapalı olduğunu şimdi anladım. Kara çarşaf giymedikleri içinmiş!”

Genel

Avni Kurtuldu: AKP’liler geneleve de kömür dağıtmış. Demek ki kömürler sadece oy karşılığı dağıtılmıyormuş!”

Acı

Arif Şavklı: “Yobazların Atatürke Beton Mustafa demesi, Can Dündarın Mustafa demesi kadar acıtmadı beni!

- Deniz Baykal,

poşu takmış...

Kıyafet devrimi

yapıyordur!



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Nasır mıymış? 5 Şubat 2009
Gladyo 29 Ocak 2009
İse 22 Ocak 2009

Günün Köşe Yazıları