Cüneyt Arcayürek

Büyük Yalancı

28 Nisan 2015 Salı

Yıllardır tepemizde ulusal nefret duygusunun kaynağı, ikide bir ben ulusal iradeyim diye demokrasinin oy nimetini kafamıza vurarak saltanat süren…
…. yoksulun cebinden aldığı milyarlarla inşa ettiği Kaçak Saray’da millete dik tavırlar sergileyen bu adam……
…nedir ne değildir? Başbakan mıdır, parti başkanı mı yoksa oylarını cebine indirdiği cumhurun başkanı mıdır, diye sorguladığımız sırada çıktı ekranlara…
…halkı, toplumun zinde, aydın kesimlerini budala yerine koyan, tabii ertesi günü medyada tek sözcüğünü göremediğiniz şaşırtıcı, hayret verici bir açıklama yaptı.
Bu açıklamanın bir de öncüsü var.
Tepedeki adamın vesayetindeki AKP Genel Başkanlığı’na getirdiği, başbakan sıfatı verdiği Bay AD!
Bay RTE’den birkaç gün önce Bay AD, Kaçak Saraylı’nın tarafsız bir cumhurbaşkanı olduğunu söyledi de üç beş köşede alaya aldık bu sözünü.
Bu da başbakanlık seviyesinde yalakalık, diye omuz silkip geçtik.

***

Meğer Bay AD’nin ciddiye almadığımız bu sözü, İstabul’a gittiğinde geceleyeceği bir sarayı milyarlar harcatarak onaran, hatta oturacağı taht misali koltuğu altınla kaplattığı iddia edilen Bay RTE’nin birkaç gün sonraki inanılmayacak açıklamalarına zemin hazırlamakmış!
TV’de izleyemediğiniz bu açıklamalarda Bay RTE, bir başbakan, parti genel başkanı gibi yaptığı, AKP’ye halkın bu seçimde 400 milletvekili bağışlamasını istediği bütün partici konuşmalarını şöyle yorumladı:
“Ben herhangi bir partinin genel başkanı değilim” diye, sahada AKP genel başkanı olduğunu kanıtlayan ilk hayret veren cümleyle başladı söze ve…
“Gördüğüm yanlışlar varsa… (oysa düpedüz seçim vaatlerini ele aldığı muhalefete saldırıyor)… bunları da uyarma gibi bir görevim var” diye tanımlıyor.
Şimdi sıkı durun, her gün AKP’ye oy dilenirken AKP’den başka hiçbir partiye sıcak bakmayan Bay RTE, “Tarafsızlığım bunu gerektirir” diye anayasada yazılı zorunlu bitaraflığı yerine getirdiğini içeren muazzam bir yalan söylüyor.

***

Dahası var.
Yok yahu bu kadarı da olmaz diyeceksiniz ama nafile.
Zira Bay RTE, muazzam tarafsızlık yalanına ikinci bir yalan içeren şu eki yapıyor:
“Ben bütün siyasi partilere eşit mesafedeyim” diyor.
Hani bize açtığı davalara bir yenisini eklemeyeceğini bilsek, bu açıklamalar kocaman bir yuhhh hak ediyor, diyeceğiz ama..
Tarafsız ve bütün partilere eşit mesafede olduğunu söyleyen Bay RTE, bu söylediklerini aynı konuşmada yalanın yalancısı olduğunu şu ifade ile kanıtlıyor:
“Seçim sürecinde (muhalefetin) ortaya saçtığı vaatlerini nasıl olsa iktidara gelemeyeceklerinin ürünü olarak görüyorum. Sırtlarında yumurta küfesi olmadığı için akıllarına düşeni, ağızlarına geleni vaat ediyorlar.”

***

Yalancının mumu yatsıda da değil...
Hep söyler durur: Millet muhalefetin hesabını görür diye.
Öyleyse bir gün olsun, tarafsızım, partilere eşit mesafedeyim dediğin sözünün arkasında dur bari!
12 yıl ekonomiyi yönettim, diyorsun.
Pekâlâ CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Sen yakutta, incide, yatta, elmasta vergiyi indiriyorsun. Ben de köylünün mazotunu sıfırlıyorum” saptamasını nasıl olur da muhalefetin uçuk vaadi diye yaftalayabiliyorsun.
Martın 10’nundan 30’una kadar TV’lerdekii naklen yayınlarda haddini aşarak, konumunu çiğneyerek tam 100 dakika muhalefete saldıran konuşmalarını ne yapacağız?
Tarafsız ve partilere eşit mesafede isen sus da, hiç olmazsa 7 Haziran’ı bekle!



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Viraj ustası 10 Mayıs 2015
Ya sen nesin? 9 Mayıs 2015
Anlamaz 8 Mayıs 2015

Günün Köşe Yazıları