Arif Kızılyalın

Hani Temizdi?

07 Temmuz 2011 Perşembe
\n

İstanbul Emniyet Müdürlüğü bir duyuru yaptı dün; Elimizdeki bilgi-belge-bulguya göre Süper Lig ve 1. Ligde 19 maçta şike ve teşvik primi var...

\n

Resmi ağızdan, bağlayıcı bir açıklama. Geri dönüşü de yok. Demek ki birileri bazı maçları manipüle edip, yasadışı bahis, şampiyonluk ve kümede kalma adına dalavere çevirmiş.

\n

Adı geçen kulüpleri anmak istemiyorum, lig şampiyonumuz var, iki köklü camia olayın tam göbeğinde, TFF 1in şampiyonu da zan altında.

\n

Ve olay küme düşme, şampiyonlukların el değiştirmesi, puan silmelere kadar varacak.

\n

İşin kötüsü kirlenme geçen dönemdeki TFF çalışanlarına kadar dayanıyor. Öyle ki, şu an tutuklu bulunan eski Giresunspor Başkanı Olgun Pekerin, bir TFF yöneticisi ile yediği yemeğin kayıtları İstanbul polisinin elinde. O yemek, masumdur ya da değildir bilemem ama sıkıntı İstinye’ye kadar ulaşmış.

\n

Galiba, Son yılların en temiz ligi kandırmacası altında kirli futbol tavan yapmış, geçen sezon da birilerinin(!) haberi olmamış.

\n

Türkiyede ölen, olan ve gidenin arkasından konuşulmaz ama eski TFF Başkanı Mahmut Özgenere sormak istiyorum; Bu mu temiz lig sayın Özgener!Temizi buysa kirlisi nasıl oluyor!

\n

Keşke, temiz futbol yalanına kanmayıp en azından Cumhuriyetteki ve internetteki iddiaları okusaydınız, beraber çalıştığınız Lutfi Arıboğanın, Yunus Egemenoğlunun, hatta görevine son verdiğiniz Ahmet Güvenerin uyarılarını dikkate alsaydınız, Adnan Dinçer, Muhittin Boşat ve diğer arkadaşlarımızın haykırışlarına kulak verseydiniz de, şike davasında ifadesi alınacak İlk TFF Başkanı unvanını bir başkasına bıraksaydınız! Bir de! Savcının, “Olgun Peker’i (iptal edilen) menajerlik sınavı sonrası kutladın mı” sorusuna ne yanıt vereceksiniz açıkcası merak ediyorum.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024
Kimin bayramı? 10 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları