Ekselansları Finalde

03 Mayıs 2015 Pazar

Tenis dünyasının kralı Roger Federer, dün Arjantinli rakibini 2-1 yenerek İstanbul Open’da finale yükseldi.
Zor maçtı; Federer ilk seti 6-2 verdi. İkinci sette toparlandı; aynı skorla setleri eşitledi. Ve müthiş çekişmeli son seti 7-5 alarak finale çıktı.
Ekselansları maçtan sonra turnuvanın isim sponsoru TEB’in locasını ziyaret ettiğinde sanki 2 saatlik zorlu maçtan değil, hafif bir antrenmandan çıkmış gibi dinçti. Her zamanki gibi güler yüzlü, şık ve kibardı. Maçı sordum; rakibini övdü. “Riskliydi. İkinci sette slice (kesik) vuruşlar yerine flat (düz) vuruşlara geçerek kazandım” dedi. Finalde Uruguaylı rakibiyle ilk kez karşılaşacağını söyledi.
İstanbul’u beğenmişti; Türklerle Basel’deki okulunda içli dışlı olduğundan, burada daha yakından tanıdığından söz etti, “Çok içten insanlar” diye ekledi. Eşi ve çocukları, o turnuvadan bu turnuvaya gezmekten yorgun düştükleri için İstanbul’a gelememişlerdi.
Genç tenisçilere tavsiyeleri sorulduğunda ise, herkes için ibretlik bir öğüt verdi: “Ben hep hatalarımdan öğrendim; onlar da yenilgilerinden ders alsınlar.”
Ekselansları bugün final kortunda olacak. Yarın Madrid turnuvasına uçacak. Turnuvaya destek vererek bu buluşmaya aracılık eden herkese teşekkürler.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları