Gülengül Altınsay

Değişiklikler Belirledi

04 Mayıs 2015 Pazartesi

Karşılaşma sağa sola top çevirme, azar azar rakip ceza alanına yanaşma şeklinde başladı. Yani iyi bir futbol vaat etmeden geçti ilk dakikalar. Sonra birazcık hareketlendi. Karşılıklı kornerlerden falan gol kokusu bile almaya başladık. Ama bunda tarafların rakibe baskısından ziyade karşılıklı yaptıkları hatalar etkili oldu. Mesela Beşiktaşlı Opare, bir topu kendi kalesine gönderecekti, bir kere de ‘aut’ çizgisinden topun çıkmasını umarken telaşla rakibe mükemmel bir asist yaptı.
Ayrıca sahadaki anlı şanlı futbolcular bazen öylesine acemi hareketler yaptılar ki. Ben şu halimle orada sahada olsaydım ve tesadüf bu ya top bana doğru gelseydi olduğum yerde şaşkın bir şekilde kalırdım top da bana çarpar giderdi bir yerlere. Ama bunu bir Beşiktaşlı futbolcu yaptığında hoş olmuyor.

Önce savunma
Siyah-Beyazlıların 5 yabancısının 3’ü defansta yer almıştı zorunlu olarak. Diğer ikisi ise Atiba’yla Sosa’ydı. Demba Ba yabancı sınırlaması kurbanı olunca tek santrafor Mustafa Pektemek’ti. Bu haliyle Kartal ilk yarıda rakip alana gitmekte zorlandı. Çünkü Atiba ve Tolgay da geride kalınca atak yaratma ümidini bir tek Sosa’ya bağlamıştı.
Kanatlardan inmeye çalışan Olcay ve Gökhan da ceza alanına gelene kadar güçlerini yitirdiler. İlk yarıda Beşiktaş’ın Sivok’la gole yaklaştığı bir tek pozisyonu vardı sadece.

Sonra atak
Ersun Yanal, 2. yarıya rakibin korkak oyununu görüp hızlı ataklarıyla tanıdığımız Yusuf’u sürdü Opare’nin kanadına. Buna karşın Bilic de 57’de Opare’yi çıkarıp Demba Ba kozunu kullandı. Olcay’ı sağ beke çekti. O dakikaya kadar defans yapıp sonra atakçı sayısını arttıran Kartal bunun sonucunu bir dakika sonra Demba Ba’yla çok çabuk aldı. İlginç olan 2. yarıda yapılan değişiklilerin Trabzon’u dağıtması Beşiktaş’ı ise gol yollarında etkili kılmasıydı. Özer’in alınması tribünleri ve sahadaki futbolcuları olumsuz etkiledi.
Ama Siyah-Beyazlılar ikinci golü bulup rahatlayamadılar bir türlü. Ta ki maçın sonunda Oğuzhan’ın asistiyle Mustafa ağları görene kadar. Böylece Kartal Şampiyonluk yolunda çok önemli bir engeli aşmış oldu.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Kim çürümüş? 18 Nisan 2024
Süper kriz 11 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları