Hilmi Türkay

13 Takım Düşecek mi?

28 Temmuz 2011 Perşembe
\n

Şike ve teşvik iddiaları, cezaevine girenler, tutuksuz yargılanmak üzere bırakılanlar, gergin bekleyişler, stresli günler ve ağızlardan hiç düşmeyen Ne olacak sorusu. Evet, yakın bir zamanda Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar tarihi kararı açıklayacak. Birkaç gün daha meraklı bekleyişimizi sürdüreceğiz. Ancak aldığımız duyumlara göre başı yanacak takım sayısı bir hayli fazla(13). Zararlı çıkacak kulüpler Süper Ligden başlıyor, 3. lige kadar gidiyor. Süper Ligden 5-6, diğer liglerden de 6-7 takımın düşeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Zaten Mehmet Ali Aydınlar önceki günkü toplantı sırasında arkadaşlarıyla da bunu paylaşmış. Takımların ismi sır gibi saklı. Ancak bazı kulüplerin adı iddia ediliyor. Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Mersin İdmanyurdu gibi. Fakat Beşiktaş ve Trabzonspor için farklı bir uygulamaya gidilip, (-) eksi puanla lige başlatılmaları söz konusu olabilir. Böyle bir durum da var.

\n

Şurası bir gerçek ki; çok zor bir dönemden geçiyoruz. Futbolumuzun düştüğü duruma baksanıza. 88 yılın en kötü günleri. Samsunspor eski başkanı İsmail Uyanıkın Milli maçları satın aldıksözleri de işin tuzu, biberi oldu. FIFA Başkanı Sepp Blatterin kurmayları 2001-11 yılları arasındaki 9-10 maçı izliyor. Türkiyedeki yabancıların bize karşı ulusal maçları mercek altında. İddialara göre; özel hediyeler başımızı ağrıtabilir. Haydi buyrun. Bir bu eksikti. Adı geçen kulüpler ve kişiler sıkıntılı durumda. Kim bilir, listeye daha kimler eklenecek. Asıl önemli olan bundan sonrası. Bizim duyumlarımız gerçeğe dönüşürse işte o zaman görün yaşanacakları... Fenerbahçenin bir alt lige düşürülmesi halinde olacakları düşünmek dahi istemiyorum. 25 milyon taraftarı sokağa dökülecek, tepkiler, protestolar diz boyu olacak, bir başka takımın yandaşı içinde aynı durum geçerli. İşin bir de ekonomik yanı var. Asıl sorun burada yatıyor. İflas bayrağını çekenlerin sayısı çok olacak.

\n

Salı günü TFFde tarihi zirve yapıldı. Bütün kulüplerin katıldığı toplantının ardından İcra Kurulu, şike soruşturmasında adı geçen F.Bahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor kulüpleriyle özel görüştü. Üç takımın yetkilisinin Ekonomik yönden batarız, düşme olmasıntalebi uzun uzun masaya yatırıldı. Ancak sıcak bir gelişme çıkmadı. Burası Türkiye. Her an her şey olabiliyor. Bizler alıştık. Bakarsınız kararlar da farklı yönde değişebilir.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yanlış karar! 23 Nisan 2024
Yazık oldu! 19 Nisan 2024
Uyanış 15 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları