Bir seçim yazısı

17 Mayıs 2015 Pazar

Sevgili kadim dostum, çocukluk arkadaşım ve de bildiğiniz vahim Madımak katliamında yitirdiğimiz büyük şairimiz Metin Altıok’un kızı ZEYNEP ALTIOK AKATLI milletvekili olacak. İzmir’den aday, öyle ki Kılıçdaroğlu bir jest yapıp listede Zeynep’i kendisinin de önüne koymuş. Zeynep son yıllarında siyasete iyice yoğunlaştı ve çok da iyi işler yaptı.
Yani ilk kez bu kadar yakın bir dostum vekil oluyor.
Zeynep için seviniyorum.
Aydınlanmaya inanarak yaşayan ve çok da çalışkan, becerikli biridir. 1. sıra adayı olmasına rağmen sabah 8’den gece 1’lere kadar istisnasız her gün Ege’nin köylerini dolaşıyor, kan ter içinde çalışıyor.
Zeynep bir jest yapıp İzmir konserime geldi iki gün önce, pek çok konuda dertleştik, kuruluşuna önderlik edeceğim yeni koro ile Nâzım Oratoryosu’nu, Metin Altıok Ağıtı’nı Türkiye’de yeniden seslendirme umudu taşıdığımızı da konuştuk onca başka dert arasında.
Zeynep, daha da yükselecektir ve yakışır...
Şimdi;
Bilmiyorum... Bu seçimden sonra Türkiye ne olur? Aydınlıklar ve umutlar uğruna tatmadığımız yenilgi kalmadı yıllardır. Bu sefer ne olacak, çok bir şey değişecek mi? Bilmiyorum. Birçok dostum stratejik olarak HDP’ye oy vermeli - vermemeli kavgasındalar kendi aralarında. Dostlar birbirinize girmeyin bu kadar basit bir matematikte, hükümeti yenmek için anca hepiniz birleşirseniz belki olacak, bir de üzmeyin bizleri, kendi aranızda sosyal medyada bu kadar birbirinize girişip küstürerek, Zeynep’in babası Metin Altıok’un bir şiirinde dediği gibi “yanlış iliklenmiş gömleğin düğmesi” durumundayız zaten, bir de tüm düğmeler birbirine girmesin...
Bakın, Demirtaş da güzel şeyler söylüyor, ezber bozuyor, gönülleri kazanıyor, cesur davranıyor.
CHP’de son derece duyarlı, şu an yaşadığımız bunalımlı günlerin geçmesini sağlayacak formüller üretiyorlar, az değil, bu sefer belli ki iyi bir kadro oluşturmuş, bu halka hizmet etmek için ellerinden geleni yapıyorlar ve hummalı bir çalışma içindeler, çağdaş bir demokraside nefes alıp vermek isteyen bizler için bu siyasi hareketler kazançtır, pozitif düşünmek lazım.
Seçimde, bizler, Türk halkı olarak, oyların sayımında dikkatli ve sorumlu davranmamız lazım, oyumuza sahip çıkalım.
Korkma...
Devamında; ne olacağı varsa olur...
Sonuçta bu evren iyiden yana ağırlığını koyacaktır.
Kimler geldi kimler geçti.
Ne der Nâzım?
Su serin.
Güneş sıcak.
Çok şükür yaşıyoruz...  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Gideon Klein 28 Eylül 2016
Büyük çaresizlik 13 Ocak 2016

Günün Köşe Yazıları